Budaörs- Szivárványos kereszténységben, melegházasságban rejlik az egyház jövője a svéd érsekasszony szerint


Mondhatnánk, tipikusan ünnepellenes cikkel örvendeztette meg olvasóit az Index.hu. A portál a svéd evangélikus egyház első női érsekével közölt interjút, kínosan ügyelve arra, hogy lehetőleg minél élesebben szembeállítsa a haladó svéd, melegbarát protestánsokat a homoszexuálisokat üldöző katolikusokkal, illetve Orbán Viktor bevándorlásellenes politikájával.

Budaörs - Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek a keresztények

Nagypéntek az egyházi év legcsendesebb napja, amikor Jézus elítélésére, megkínzására, halálára és temetésére emlékeznek a keresztények - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) által az MTI-hez eljuttatott közleményben. 

 


Budaörs - Itt a húsvéti időjárás-előrejelzés

 Nagypénteken túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem lesz. Nagy területen megélénkül, elsősorban az ország keleti harmadán megerősödik a szél. A leghidegebb órákban általában 1-7 fok lesz, de a fagyra kimondottan érzékeny helyeken fagypont alá is hűlhet a levegő. Napközben 19-23 fokig melegszik a levegő.


Budaörs - Nagypénteki böjt

Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad. A húsvéti ünnepkör többi jeles napjához hasonlóan a Nagypéntekhez is rengeteg népszokás és hiedelem kapcsolódik. Ezek közül pedig soknak az étkezéshez is köze van. Lévén, hogy szigorú böjti napról van szó, tilos a zsírral való főzés, és a húsokról való lemondás is előírt. A hal azonban kiesik e tilalom alól, szóval a nagypénteki menü egyik kulcsfigurája gyakran valamilyen hal.


Budaörs - Egy pap és egy asszony a kevesek közül

Az elmúlt héten a Nemzetközi Roma Nap alkalmából Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója megnyitotta a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány idei kampányát, amelyben ezúttal a magyar cigány közösségek kiemelkedő személyiségei kerülnek bemutatásra. Közöttük van a hodászi születésű  Rézműves Mihályné Lina, aki élete áldozatos munkájával kiragyog a többiek közül. Őt mutatjuk be az alábbiakban olvasóinknak.

Budaörs - A Kálvária-domb és a stációk

Közeledik nagypéntek, Jézus Krisztus kereszthalálának napja. Ilyen tájban nemcsak a budaörsi hívő közösség, de messzebbről érkezett csoportok, iskolai osztályok is felkeresik a csodálatos környezetben emelkedő Kálvária-dombot Budaörsön.

Budaörs - Pilinszky János: Harmadnapon


És fölzúgnak a hamuszín egek, 
 
hajnalfele a ravensbrücki fák. 

És megérzik a fényt a gyökerek 

És szél támad. És fölzeng a világ. 


Budaörs - Dsida Jenő: Nagycsütörtök

Nem volt csatlakozás. Hat óra késést
 
jeleztek és a fullatag sötétben
 
hat órát üldögéltem a kocsárdi
 
váróteremben, nagycsütörtökön.


Budaörs - Szír migráns randalírozott a 6-os villamoson

Szerdán délután egy agresszívan viselkedő szír férfi okozott riadalmat a 6-os villamoson: a Nyugati térnél előbb kirúgta a villamos egyik ablakát, majd egy másikat is megrongált. A dühöngő migránst végül egy fegyőr segítségével elfogták a rendőrök.


Budaörs - Ezek a rakoncátlan magyarok még mindig nem akarnak leszokni a készpénz-használatról

Magyarországon még mindig népszerű a készpénzhasználat, mivel az emberek több mint fele napi szinten készpénzzel fizet – derül ki az Intrum követeléskezelő fizetési szokásokról szóló reprezentatív kutatásából.


Budaörs - Családunknak fontosak a hagyományok

Párkányi Bélával és családjával az ismeretségem sok évre nyúlik vissza. Három generációt ismerek közülük. Emlékszem a szüleire, a kedves Ferire és Ilonkára. Mindig örültünk egymásnak, ha találkoztunk valahol Budaörsön. Béla három gyermeke közül kettő az óvodásom volt. Azóta már ők is felnőttek.  Béla vállalkozásában a fia a jobb keze.


Budaörs - A nyugdíjas király

Kolombusz leonbergi jellegű keverék, királyi termettel és tekintéllyel, erős életösztönnel.


Budaörs - A félelem orvoslása

Egy sheffieldi fickó drótpostája birminghami barátjának:
Budaörs - Ülésezik a képviselő-testület

2019. április 17-én, szerdán, 8:30 órai kezdettel ülésezik Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete a Városháza II. emeleti tanácstermében (2040 Budaörs, Szabadság út 134.). 

Budaörs - Húsvéti sonkamustra a gazdapiacon

Itt a Húsvét, jön a nyúl, a Gazdapiac kivirul


Budaörs - Valami kimaradt

Legyünk büszkék, mert mi építettük ezt a székesegyházat több mint 800 évvel ezelőtt, megépítettük és évszázadokon át bővítettük és szépítettük. - mondta Macron francia elnök 2019. április 15-én éjjel. Valami kimaradt...

Budaörs - Pénzbírságot kaptak a szülők, mert nem engedték érzékenyíteni a gyerekük


A haladó Nyugaton népszerűvé vált az érzékenyítő túrák szervezése gyerekek számára, azaz az iskolai mecset látogatások. Így van ez Németországban is, ahol nemrég röppent fel a hír, miszerint egy német kislánynak azt tanácsolták, hogy hordjon fejkendőt, ha nem szeretné, hogy negatív megkülönböztetés érje. Most egy keresztény neveltetésű gyermeket nem engedtek volna el mecsetlátogatásra szülei, pénzbírságot kaptak érte.


Budaörs - Hajnalra sikerült eloltani a Notre-Dame-ot pusztító tüzet, az épület szerkezete megmenekült

4000 tűzoltó órákig dolgozott az épület és a benne őrzött relikviák megmentésén. A homlokzatot és a két fő tornyot megmentették, a helyreállítás évekig fog tartani.


Budaörs - Futóbolond

Erről semmiképpen nincsen szó, csak egy nyugdíjas hölgy majdnem "átlagos" napját mutatjuk be. Mindez Budaörsön történt, aki az utcanevekről nem ismerné fel...

Budaörs - A Kádár-rezsim hizlalta a vadkapitalizmus első fecskéit (2. rész)

Borvendég Zsuzsanna kellő iróniával és részletességgel mondta el azt a krimibe illő történetet, majd annak a későbbi „oldalvizeiről” is mesélt: hogyan sikerült 1981-től 1998-ig a Mineralimpex és egy bécsi bank követítésével iraki olajat tranzitálni Amerikának. 
Kattintson a megye nevére és megjelennek a település nevek!
 [Törökbálint]  [Abony]  [Acsa]  [Albertirsa]  [Alsónémedi]  [Apaj]  [Áporka]  [Aszód]  [Bag]  [Bénye]  [Bernecebaráti]  [Biatorbágy]  [Budajenő]  [Budakalász]  [Budakeszi]  [Budaörs]  [Bugyi]  [Cegléd]  [Ceglédbercel]  [Csemő]  [Csévharaszt]  [Csobánka]  [Csomád]  [Csömör]  [Csörög]  [Csővár]  [Dabas]  [Dánszentmiklós]  [Dány]  [Délegyháza]  [Diósd]  [Domony]  [Dömsöd]  [Dunabogdány]  [Dunaharaszti]  [Dunakeszi]  [Dunavarsány]  [Ecser]  [Érd]  [Erdőkertes]  [Farmos]  [Felsőpakony]  [Fót]  [Galgagyörk]  [Galgahévíz]  [Galgamácsa]  [Gomba]  [Göd]  [Gödöllő]  [Gyál]  [Gyömrő]  [Halásztelek]  [Herceghalom]  [Hernád]  [Hévízgyörk]  [Iklad]  [Inárcs]  [Ipolydamásd]  [Ipolytölgyes]  [Isaszeg]  [Jászkarajenő]  [Kakucs]  [Kartal]  [Káva]  [Kemence]  [Kerepes]  [Kiskunlacháza]  [Kismaros]  [Kisnémedi]  [Kisoroszi]  [Kistarcsa]  [Kocsér]  [Kóka]  [Kosd]  [Kóspallag]  [Kőröstetétlen]  [Leányfalu]  [Letkés]  [Lórév]  [Maglód]  [Majosháza]  [Makád]  [Márianosztra]  [Mende]  [Mikebuda]  [Mogyoród]  [Monor]  [Monorierdő]  [Nagybörzsöny]  [Nagykáta]  [Nagykovácsi]  [Nagykőrös]  [Nagymaros]  [Nagytarcsa]  [Nyáregyháza]  [Nyársapát]  [Ócsa]  [Őrbottyán]  [Örkény]  [Pánd]  [Páty]  [Pécel]  [Penc]  [Perbál]  [Perőcsény]  [Péteri]  [Pilis]  [Pilisborosjenő]  [Piliscsaba]  [Pilisjászfalu]  [Pilisszántó]  [Pilisszentiván]  [Pilisszentkereszt]  [Pilisszentlászló]  [Pilisvörösvár]  [Pócsmegyer]  [Pomáz]  [Pusztavacs]  [Pusztazámor]  [Püspökhatvan]  [Püspökszilágy]  [Ráckeve]  [Rád]  [Remeteszőlős]  [Solymár]  [Sóskút]  [Sülysáp]  [Szada]  [Százhalombatta]  [Szentendre]  [Szentlőrinckáta]  [Szentmártonkáta]  [Szigetbecse]  [Zsámbék]