Budaörs- Már 30 éve...február

Milyen társadalmi és politikai törekvések, mozgások jellemezték hazánkat és a környező országokat? Mennyire volt érezhető, hogy a változások szele egyre erősebb? Hol tartunk ma? Események 1989. februárjából...

Budaörs - Szülők, akik félnek gyermekeiktől...

Mi az oka annak, hogy egyre több gyermek küzd "magatartászavarral"?


Budaörs - Egy ház a Templom téren

Azok számára, akik a 70-es években költöztek Budaörsre, megszokott látvány a gyógyszertár melletti „zöld ház”. E ház történetéről Fehérné Klára mesélt, aki részt vett az alapozástól a beköltözésig, ma ismét a ház lakója és közös képviselője. Éppen a ház adminisztrációjával foglalkozott, amikor felkerestem.


Budaörs - Boldogságkapu várja a házaspárokat a templom előtt!

A  Házasság Hetéhez kapcsolódóan felvirágozott  "Boldogságkapu" várja a házaspárokat a budaörsi katolikus templom előtt, ahol a párok fényképezkedhetnek.  Időpont: február 17. vasárnap 10 óra és fél 12 táján (a 9 órás és fél 11-es misék után, a házaspárok megáldását követően).

Budaörs - Der Talisman

Különleges alkalom, hogy eredeti német nyelven nézhetjük meg az osztrák szerző, Johann Nepomuk Eduard Ambrosius Nestroy (7. Dezember 1801 Wien - 25. Mai 1862 Graz) zenés darabját. Regisztrálni itt lehet: info@heimatmuseum.hu!

Budaörs - Rekordévet zárt 2018-ban Budapest turizmusa

Jelentősen nőtt a belföldi vendégszám, de sok turista érkezett az Egyesült Államokból, Kínából és Németországból is


Budaörs - Beindult a kannabisz-lobbi az EU-ban

Az Európai Uniónak ösztönöznie kell az orvosi kannabisz használatát, az egészségbiztosítási rendszereknek támogatniuk kell a kannabisz alapú gyógyszereket, a hatóságoknak pedig egyértelműen meg kell határozniuk az orvosi kannabisz felhasználási területeit – rögzítették az európai parlamenti (EP-) képviselők szerdán elfogadott állásfoglalásukban.


Budaörs - Herwerth István menekülése a pokolból

1945. február 13-án véget ért Budapest ostroma. A Vár alatt lévő sziklakórházban sebesült katonák várták sorsuk jobbra fordulását. Azt most már tudjuk, - amiről évekig nem beszéltek, - hogy mi lett a fogságba esettek végzete. Egy budaörsi fiatalember a csodával határos módon megmenekült. Felesége, az azóta már elhunyt Hefner Borbála mesélte el a megrázó történetét.


Budaörs - Nácivádak a svéd baloldaltól

Elszakadt a cérna a stockholmi szociális ügyi miniszternél a magyar családtámogatásiprogram miatt, a sajtóban a harmincas évek Németországához hasonlítják hazánkat


Budaörs - Franciaországban hivatalosan nem használják az anya és apa kifejezést az iskolákban


Nem lehet mától anyának és apának hívni a szülőket Franciaországban – hivatalosan Szülő 1 és Szülő 2 az új elnevezés – írja az Origo.hu.


Budaörs - Isten is átélte a válás tragédiáját

A héten tizenkettedik alkalommal rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek a Házasság hetét azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a házasság fontosságára, értékeire, szentségére és segítséget nyújtsanak a házasságra készülőknek vagy azoknak, akik párkapcsolati problémákkal küzdenek.

Budaörs - Tedd a jót és légy vidám!

Ez volt a budaörsi Mindszenty Iskolába járó gyerekek és tanárok jelmondata 25 éven át. A szép jubileum alkalmából március 1-én, pénteken  17.00 órától várják az iskola régi diákjait a mostani (és a régi) tanárok: beszélgetésre, emlékezésre, játékos együttlétre. Aki hallja, adja át!

Budaörs - Nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő a magyar szállodák teljesítménye

A kelet-közép-európai régióban a második legmagasabb volt nálunk az egy kiadható szobára jutó bruttó szobaár-bevétel mutatója Ausztria után


Budaörs - Téli madáretetés: mivel, hogyan és mikor?

Köztudott, hogy télen nem minden madarunk vonul melegebb tájakra, számos faj itthon marad. A madáretetés a legtöbb fajt érintő, majdnem hat hónapon át tartó, éppen ezért az egyik legösszetettebb madárvédelmi munka, aminek évszázados hagyományai vannak Magyarországon.


Budaörs - Latinovits Színház 2019.márciusi műsora

A Latinovits Színház márciusi műsorán újdonság a februárban bemutatott Vénusz cimű szindarab és a bemutatásra váró Elektra. Mindkét szindarab komoly érdeklődésre tarthat számot. A szellemidézés következő színésznője Bara Margit, akire még nagyon sokan emlékeznek. A Négyszögletű kerek edő mesejáték, a Liliomfi valamint a Karnebál továbbra is várja nézőit.

Budaörs - Ferenc pápa üzenete a Betegek Világnapján

II. János Pápa kezdeményezésére immár 27. alkalommal  február 11-én ünnepli az Egyház a Betegek Világnapját. 161 évvel ezelőtt e napon jelent meg a Szűzanya Soubirous Bernadett 14 éves francia lánynak egy lourdes-i barlangban, ahol néhány nappal később csodatevő forrás fakadt.

Budaörs - Iskolai tájékoztatók leendő elsősöknek

Meghirdették a budaörsi iskolák a 2019/20-as tanévre szóló tájékoztatóik időpontjait. A jelenleg még óvodás gyerekeket és szüleiket külön alkalmakkor várják ismerkedésre, kötetlen beszélgetésre. Minden információt megtalálnak tovább...

Budaörs - Varázslatos város - rajzpályázat nagycsoportos ovisoknak!

A Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola képzeletbeli utazásra hívja az óvodásokat. A gyerekek megálmodhatnak egy várost, amilyennek ők szeretnék.

Budaörs - Farsangi bál lesz a Szent Benedek Iskolában

Gyakran  rendeznek a februári farsang idején jótékonysági bálokat,  amelyek bevételét valamilyen jó ügy megvalósítására fordítják. Idén a budaörsi Szent Benedek Iskola Alapítványa javára a Tegyünk Együtt Városunkért Egyesület szervez farsangi bált február 16-án, szombaton 19.00 órától -  műsorral, vacsorával és élő zenével.

Budaörs - 2018 - Rekordévet zárt a Sapszon Kórus

A Budaörsi Sapszon Ferenc Kórusnak 2018-ban minden idők eddigi legnagyobb számú, összesen huszonkét fellépése volt, ebből tizenkettő Budaörsön, négy a fővárosban, öt külföldön és egy határon túli magyar településen valósult meg, összesen tizenöt helyszínen.
Kattintson a megye nevére és megjelennek a település nevek!
 [Törökbálint]  [Abony]  [Acsa]  [Albertirsa]  [Alsónémedi]  [Apaj]  [Áporka]  [Aszód]  [Bag]  [Bénye]  [Bernecebaráti]  [Biatorbágy]  [Budajenő]  [Budakalász]  [Budakeszi]  [Budaörs]  [Bugyi]  [Cegléd]  [Ceglédbercel]  [Csemő]  [Csévharaszt]  [Csobánka]  [Csomád]  [Csömör]  [Csörög]  [Csővár]  [Dabas]  [Dánszentmiklós]  [Dány]  [Délegyháza]  [Diósd]  [Domony]  [Dömsöd]  [Dunabogdány]  [Dunaharaszti]  [Dunakeszi]  [Dunavarsány]  [Ecser]  [Érd]  [Erdőkertes]  [Farmos]  [Felsőpakony]  [Fót]  [Galgagyörk]  [Galgahévíz]  [Galgamácsa]  [Gomba]  [Göd]  [Gödöllő]  [Gyál]  [Gyömrő]  [Halásztelek]  [Herceghalom]  [Hernád]  [Hévízgyörk]  [Iklad]  [Inárcs]  [Ipolydamásd]  [Ipolytölgyes]  [Isaszeg]  [Jászkarajenő]  [Kakucs]  [Kartal]  [Káva]  [Kemence]  [Kerepes]  [Kiskunlacháza]  [Kismaros]  [Kisnémedi]  [Kisoroszi]  [Kistarcsa]  [Kocsér]  [Kóka]  [Kosd]  [Kóspallag]  [Kőröstetétlen]  [Leányfalu]  [Letkés]  [Lórév]  [Maglód]  [Majosháza]  [Makád]  [Márianosztra]  [Mende]  [Mikebuda]  [Mogyoród]  [Monor]  [Monorierdő]  [Nagybörzsöny]  [Nagykáta]  [Nagykovácsi]  [Nagykőrös]  [Nagymaros]  [Nagytarcsa]  [Nyáregyháza]  [Nyársapát]  [Ócsa]  [Őrbottyán]  [Örkény]  [Pánd]  [Páty]  [Pécel]  [Penc]  [Perbál]  [Perőcsény]  [Péteri]  [Pilis]  [Pilisborosjenő]  [Piliscsaba]  [Pilisjászfalu]  [Pilisszántó]  [Pilisszentiván]  [Pilisszentkereszt]  [Pilisszentlászló]  [Pilisvörösvár]  [Pócsmegyer]  [Pomáz]  [Pusztavacs]  [Pusztazámor]  [Püspökhatvan]  [Püspökszilágy]  [Ráckeve]  [Rád]  [Remeteszőlős]  [Solymár]  [Sóskút]  [Sülysáp]  [Szada]  [Százhalombatta]  [Szentendre]  [Szentlőrinckáta]  [Szentmártonkáta]  [Szigetbecse]  [Zsámbék]