Vállalkozások - Budaörs

Budaörsi Ingatlanszövetség

szakmai, etikai iránymutatás, a helyi ingatlanközvetítői tevékenység színvonalának emelése

2040 Budaörs, Szabadság út 39.
Tel: +36 23 414 001 Fax: E-mail: bisz@recolor.hu
Honlap: bisz.recolor.hu

Bemutatkozás>

Tagok>

Etikai szabályzat >

 

Bemutatkozás

 

 Az ingatlanközvetítő irodák száma az utóbbi években jelentősen emelkedett. Budaörsön, közel húsz kisebb-nagyobb működik. Vannak köztük franchise hálózat tagjai és vannak saját házuk egyik szobáját ingatlanirodának kinevező vállalkozók. A fluktuáció is jelentős. A sokféle iroda, sokféle szakmai irányzatot, belső normát alakított ki. A szakmáról és az üzleti morálról alkotott véleményük sem egységes. Ami az egyik irodánál üzleti fogás, az a másiknál etikátlannak ítélt piaci magatartás. Mindenki a maga módszerével igyekszik a budaörsi ingatlanpiacból a legnagyobb szeletet kihasítani. Az eladó ingatlanok tulajdonosai pedig nehezen tudják eldönteni, melyik irodára bízzák lakásuk, házuk értékesítését.

Ezen a helyzeten kívánt változtatni hét budaörsi ingatlaniroda és több, az ingatlanszakmában dolgozó, jól képzett szakember. Hosszas előkészítő munka után, 2007. januárjában alakult meg a Budaörsi Ingatlanszövetség, amely non-profit társadalmi szervezet.

Célunk, hogy a tagok üzleti tevékenységének színvonala követendő példaként jelenjen meg a Budaörsön működő többi ügynökség előtt.

Az elnökség ennek érdekében állította össze a Budaörsi Ingatlanszövetség Etikai Szabályzatát. Ez az alapja a tisztességes, minden érintett fél érdekeit figyelembe vevő ügykezelésnek.

A szövetség szakértői által javasolt, tagok közötti szorosabb együttműködés előnyeit elsőként a budaörsi lakosok élvezhetik A megbízóknak nem kell végigjárniuk a budaörsi ingatlanirodákat, csak le kell adni a megbízást a szövetség bármely tagjához, akik vállalták, hogy bármely tagirodában leadott megbízást saját megbízásukként kezelik. Hirdetik honlapjukon, betérő ügyfeleiknek ajánlják. Többszörös hirdetés, több értékesítési pont, ezáltal több érdeklődő, sokszoros esélyt ad a megbízások teljesítésére, az ingatlanok értékesítésére.

A szövetség tagjai már eddigi tevékenységükkel is bizonyítottak, hiszen mind a heten jól ismerik a helyi viszonyokat, hosszú évek óta megbízhatóan működnek és meghatározó szereplői a budaörsi ingatlanpiacnak. Jellemző, hogy a tagirodákban az ügyfelekkel jó munkakapcsolat alakul ki, és az ügyfél nem csak egy név az adatbázisban.

A szövetség feladata tehát elsősorban az, hogy koordinálja és felügyelje tagjai tevékenységét, segíti a tagok folyamatos képzését. A szakmai és marketing ismeretek rendszeres frissítésére, neves ingatlanszakértőket, marketinges szakembereket kérünk fel.

Az elvárt színvonal biztosítása érdekében a szövetség egyfajta normakontrollt is jelent, vagyis kivizsgál minden panaszt, amely bármely tag munkájával kapcsolatban felmerül. Ha a panasz megalapozott, akkor az elnökség figyelmeztetéssel, súlyosabb esetben a vétkes kizárásával kívánja biztosítani a szövetségi tagság becsületét, a magas szintű ingatlanügynöki tevékenység fenntartását. 

[ugrás föl]

Tagok:

 

D.R PONT (www.drpont.hu) 

Gönczi Ingatlanforgalmazás (www.gonczi-ingatlan.hu)

MAX Ingatlaniroda (www.max-ingatlan.hu) 

MMM Ingatlaniroda (www.mmmingatlan.hu) 

Korrekt Ingatlaniroda (www.korrektingatlan.com) 

Tiroli Ingatlan (www.ingatlankereso.hu) 

Bódis és Társa Ingatlaniroda (www.bodisingatlan.hu)

 

 


Kapcsolódó linkek, hivatkozások