• Fenyő Étterem
 • Hirdessen minálunk

Rovatok:

Pest megye Budaörs Képviselő testület

Képviselő-testületi ülések

Az alábbiakban Budaörs város képviselő-testületi üléseinek eseményeit követhetik figyelemmel

Ülésezik a képviselő-testület

2019. május 30-án, csütörtökön, 8:30 órai kezdettel ülésezik Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete a Városháza II. emeleti tanácstermében (2040 Budaörs, Szabadság út 134.). 


tovább »

Három és fél perc 420 millió forint

Közel 420 millió forintot szórt szét Wittinghoff Tamás polgármester a helyi baloldal támogatásával 3 és fél perc alatt, március 27-én, egy rendkívüli képviselő testületi ülésen, amelyet ő maga kezdeményezett.
tovább »

Március 27-én rendkívüli testületi ülés lesz

5 napirendi pont van, benne a BSC labdarúgók stadionépítésének nagy összeggel, közel 260 millió forinttal való támogatása.
tovább »

Ülésezik a képviselő-testület

2019. január 30-án, szerdán, 9.00 órai kezdettel ülést tart Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete a Városháza II. emeleti tanácstermében (2040 Budaörs, Szabadság út 134.). 
tovább »

Testületi ülés volt szeptember 19-én

A Budaörsi Televízió számára 2,7 millió forintos eszközbeszerzést hagytak jóvá, a Jókai Mór Művelődési Központ műszaki és technikai eszközfejlesztésére pedig 1,6 millió forint támogatást nyert a város az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán  (önrész 3 millió forint). 25 db karácsonyi motívumot vesznek 3,275 millió forintért. A temetői díjak nem változnak.  Plusz ingatlant használhat az Egészségügyi Központ a Farkasréti út 53. alatt. A város megkapta a hitelt az Idősek Otthona bővítéséhez Kamaraerdőben. A lakótelepi trafóházból kávézó lesz.
tovább »

Rendkívüli testületi ülés lesz augusztus 22-én

Premecz Enikő a tisztségéről lemondott Császárné Kollár Tímea bizottsági helyeit veszi át és saját (nem képviselői) bizottsági tagságát egy új bizottsági tagjelölt veheti át (Kovalik Sándor). Több BHÉSZ-módosítás és egyéb ingatlanügyek szerepelnek még napirenden.
tovább »

Rendkívüli ülés volt július 11-én

Augusztus első felében indul a Kisfaludy utca felújítása, forgalomcsillapítás a Patkó utcában, Budaörsre jön a Zalakerámia központja, elszámolási hosszabbítás a BSC-nek.
tovább »

A június 20-i ülés eseményei

Átépül a buszvégállomás, felújítják a Kamaraerdei Idősotthont. Kibővül a korlátozott várakozási övezet a Városháza környékével. A polgármester megkapja szokásos első félévi jutalmát.

tovább »

Nyár előtti utolsó testületi ülés június 20-án

Intézményvezetői és ingatlanokkal kapcsolatos döntések - Ki kap helyi kiadványra támogatást? - Újra jutalmat kap a polgármester...
tovább »

Testületi ülés volt május 30-án

Nem szállít szemetet a BTG július 1-től, ki kell költöznie a Heimatmuseum raktárának, Császárné Kollár Tímea (Jobbik) befejezi budaörsi képviselői munkáját, leszavazták a budaörsi Fidesz-KDNP pénzfelhasználási javaslatait, 7 százalékkal nőnek a gyermekétkeztetési díjak. Új járás központja akar lenni Budaörs.
tovább »

Képviselő-testületi ülés lesz május 30-án

A 2017. évi pénzmaradvány felosztása, Frankhegy, Törsvíz végelszámolása, ingatlaneladások, intézmények támogatási kérelmei, előre értékesített sírhelyek...
tovább »

2018. ápr. 25-i ülés hivatalos beszámolója

A 2018. évi nemzetiségi pályázatokra 19,865 millió forint támogatást ítéltek meg. Helyi kiadványokra 1,8 millió forint jut az idén. 17 civil szervezet kaphat az idei 25 milliós támogatásból. A Budaörsi Kézilabda Sport Nonprofit Kft. új sportcsarnokot épít az I.Iskola mellett.
tovább »

Képviselő-testületi ülés ápr. 25. 8.30-kor

A város első negyedéves pénzügyi helyzete, önkormányzati tulajdonú ingatlanok ügyeinek dömpingje, részvétel utcafelújítási pályázaton, civil szervezetek elszámoltatása, BNNÖ kérése a Budaörsi Passióra vonatkozóan, közbeszerzési szabályzat módosítása ...40 napirendi pont van egyelőre.
tovább »

Ez történt a március 14-i rendkívüli ülésen

Berzsenyi Bellaagh Ádám (31) az új színházigazgató Budaörsön. Kinevezése 2018. július 1-től 2023.június 30-ig szól. Idén 3 millió forint jut értékvédelmi támogatásra. A Herman Iskola tanulói létszámának megemelését nem támogatta a testület.
tovább »

Rendkívüli ülés lesz március 14-én

Céltartalék felszabadítása és előirányzat - átcsoportosítás Helyi Építési Szabályzat módosítás elkészítéséhez, helyi értékvédelmi pályázati felhívás, BLSZ új igazgatójának megválasztása, tankerület javaslata 3 iskola intézményátszervezésére.
tovább »

Ülés február 21-én - hivatalos beszámoló

Elfogadták a költségvetést (11 igennel) - Budaörs hitelt fog felvenni - marad a pedagógusok plusz juttatása - európai uniós pályázaton indul Budaörs - 20 milliós keretet kapnak a nemzetiségi önkormányzatok - még nyitott a "Bauhaus-ügy" - az önkormányzati intézmények 100 millió forintból újulhatnak meg.
tovább »

Rendkívüli ülés a költségvetésről - 2018.02.21.

Hosszúnak igérkezik a rendkívüli testületi ülés, hiszen napirenden lesz Budaörs város 2018. évi költségvetése. Mire és mennyi jut az azt előterjesztő városvezetés szándékai szerint? Kinek jó és kinek nem a tervezett gazdálkodás?
tovább »

Testületi ülés 2017.dec.13.

A hivatalos beszámolóból: A MoMDeluxe új lakásokat és irodákat építhet a Terrapark területetén, forrásbiztosítás a BTG működéséhez, éves jelentést kap a lakosság a környezeti állapotokról, 800 ezer forintot kap az államtól a Budaörsi Tanoda, Budaörs csatlakozik az ECCAR (Európai Városok Koalíciója a Rasszizmus Ellen) szervezetéhez (másodikként Magyarországon), a Jump Consulting lett a rendelőintézet végleges működtetője.
tovább »

Napirend előtt december 13-án

Mivel egyszerű tévénézőként vettem részt a legutóbbi testületi ülésen, bizony sokszor fogalmam sem volt róla, miről van szó. Dehát, ahogy Wittinghoff Tamás polgármester mondta: Mindenki tud olvasni. Próbálok most tehát saját jegyzeteimre hagyatkozni, bár a plusz 9 előterjesztésről így sem lett fogalmam.
tovább »

December 13 - án utolsó ez évi ülés

Sok napirendi ponttal, izgalmas témákkal foglalkozik Budaörs képviselő-testülete 2017-es utolsó rendes ülésén: Miért kellene Budaörsnek csatlakoznia az Európai Városok Koalíciója a Rasszizmus Ellen (ECCAR) szervezethez? Megkaptak-e a képviselők minden szükséges információt ezzel kapcsolatban? Valójában mit takar ez a szervezet?
tovább »

Hivatalos beszámoló a nov.15-i ülésről

Nő a telekadó, építményadó, iparűzési adó. A FŐTÁV ingyen végez auditot (átvizsgálást) a távhőszolgáltatásra vonatkozóan. Lehetséges részvétel Budakeszivel közösen turisztikai pályázaton. (Milyen régen várunk Budaörsön egy turisztikai koncepcióra és annak megvalósítására!) A Latinovits Színház még mindig munkaügyi perekkel küszködik, milliók mennek el rá.
tovább »

2017. nov.15-én ülést tart a képviselő-testület

2017. november 15-én 8.30-tól ülésezik Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete. 11 órakor ünnepi ülést tartanak, ahol kiosztásra kerül az idei Hauser József Díj és a Testnevelési és Sport Díj. Alább a napirendi pontok, kiemelve a város idei és jövő évi költségvetését...
tovább »

BNNÖ hírek

Hétfőn ülésezett a Budaörsi Német Nemzetiségi Önkormányzat testülete, ebben az évben a 17. alkalommal. Boros György elnök köszöntötte a megjelenteket, elsőként Ritter Imrét, a magyarországi németek parlamenti szószólóját.
tovább »

Az okt.11-i rendkívüli ülés döntései

A képviselők jóváhagyták a BTG Budaörsi Településgazdálkodási Nonprofit Kft. és az Érd és Térsége Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás között létrejövő alvállalkozói szerződést, továbbá ingyenes székhelyet nyújtanak a Magyarországi Animációs Filmalkotók Egyesületének a Templom tér 12. alatt (régi posta)
tovább »

Rendkívüli ülés lesz október 11-én

Ki és mennyiért szállítja el a szemetet Budaörsön? Maradhat-e a megszokott szolgáltatás?  A régi posta az (új néven) Magyarországi Animációs Filmalkotók Egyesületének is székhelye lehet térítésmentesen. (Már a Templom tér 12. sz. alatt székel április óta a Primanima Kft. és a Magyar Animációsfilmes Szakmai és Érdekvédelmi Egyesület is.)


tovább »

Mi történt a 2017. szept.19-i ülésen?

Elfogadta Budaörs Város Önkormányzat képviselő-testülete Budaörs Településképi Arculati Kézikönyvét, új rendőrkapitánya van Budaörsnek, a tervezett Bauhaus-beruházó tájékoztató fórumra készül...
tovább »

A 2017. június 21-i ülés

A Transparency International Magyarország nevű civil szervezet 3 millió forintért vizsgálja majd a Zombori utcai Idősek Otthona bővítésének közbeszerzési eljárását, telkeket vonnak össze a Zichy majornál, a BDSE 12 millió Ft plusz támogatást kap.
tovább »

2017.június 21-én ülésezik a testület

Néhány téma: BHÉSZ-módosítás, BDSE-kérelem, helyi kiadványok támogatása, a polgármester szokásos jutalma ...
tovább »

A 2017. május 24-i ülésen történt

Valószínűleg csak szeptemberben lesz lomtalanítás Budaörsön, beperelheti a város a KLIK-et, a hitelkérelemhez csatolt módosított célokat elfogadta a kormány, együtt pályázik az önkormányzat a Heimatmuseummal annak szakmai fejlesztésére, céltartalékból bővül az Idősek Otthona Kamaraerdőben, felújítják a Fodros és Stefánia utcát, ill. a Vackor óvodát.
tovább »

Május 24-én ülésezik a képviselő-testület

A tervezett napirendi pontok tovább ...
tovább »

Rendkívüli ülés volt március 22-én

A Volánbusz Zrt. veszi át a város területén közlekedő helyközi buszjáratok üzemeltetését, amelyhez hozzájárulását adta Budaörs Város képviselő-testülete. Hiányoznak a műszaki feltételek, így a város nem indul az országos ASP rendszerhez való csatlakozást támogató pályázaton. A Károly király út egy része helyi közút lett.

tovább »

18,8 milliárd forinttal gazdálkodhat Budaörs 2017-ben

A február 22-i testületi ülésen 9 képviselői igen szavazattal elfogadták Budaörs ez évi költségvetését. Nőni fog a közalkalmazottak fizetése és fennmarad a Clementis ösztöndíj is. Elutasították a Sóvirág utca átminősítését, viszont parkolóhelyek bővítése várható a Nefelejcs utca elején. Pályázatot írnak ki a buszvégállomás felújítására.
tovább »

Február 22-én testületi ülés lesz

Ki tudja, pontosan miről tárgyal holnap a képviselő-testület, mivel a meghívó - és egyben a napirendi pontok tartalma - eltűnt a városi honlapról. Amint elérhető újra, pótoljuk az adatokat! Azért néhány dologra emlékszünk, ld tovább...
tovább »

Rendkívüli ülés 2017.január 25.

Elvi döntés született arról, hogy Budaörs csatlakozzon az Érd és Térsége Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társuláshoz. Utcák felújítására pályázik az önkormányzat. Ha sikeres lesz, három utcát hoznak rendbe: Puskás Tivadar, Baross, Törökbálinti.
tovább »

A december 14-i ülés jegyzőkönyve

Több helyen baj van a LED-es közvilágítással, miért nem kapunk hónapok óta szemétdíjszámlát, miért sötét az I. Iskola melletti járda, megindulhat a közbeszerzés a rendelő üzemeltetésére, a polgármester megkapta 3 havi jutalmát, a PostART működhet 2017 végéig, jövőre takarékos lesz a költségvetés...
tovább »

A november 16-i ülésen történt

A Frankhegyen élők számára kedvező döntések születtek az ottani közműépítésekkel kapcsolatban a 2016. november 16-án megtartott képviselő-testületi ülésen. Egyirányú lesz az Ébner-köz, a Felsőhatár útnál kicsi, de esztétikus körforgalom épül.
tovább »

Testületi ülés lesz november 16-án

Megválasztják a JMMK új vezetőjét,ingatlanok sorsáról döntenek, támogatási kérelmeket bírálnak el, meghatározzák az óvódai álláshelyeket. Kiosztják a budaörsi díjakat.
tovább »

Rendkívüli ülés volt október 19-én

Politikai csatározások színhelye volt a rendkívüli testületi ülés, amelyen országgyűlési képviselőnk, Csenger-Zalán Zsolt is szót kért. Az Egészségügyi Központot ideiglenesen a JUMP CONSULTING Kft működteti - de mikor lesznek végre megfelelő vizsgálati műszerek?
tovább »

A KDNP nyilatkozata kimaradt a beszámolóból

Kimaradt a hivatalos beszámolóból az a nyilatkozat, amelyet Sokolowski Márk, a budaörsi KDNP képviselője olvasott fel a 2016. szept. 21-i testületi ülésen. A téma: Miért nem támogatja a KDNP Budaörs 2.830.000.000 Ft-os hitelfelvételét? A nyilatkozatot alább olvashatják!
tovább »

A 2016. szeptember 21-i ülés eseményei

Még nem dőlt el a hitelfelvétel, módosultak a fogorvosi körzetek, az Illyés akadémiája továbbra is használhatja a Zichy majort, ahol újabb lakást vásárol meg a város, parcellabővítés szükséges urnasírhelyek céljára, a könyvtárban balesetveszélyes polcokat cserélnek újakra, talán indulhat a Frankhegy közműfejlesztése.
tovább »

Testületi ülés lesz 2016. szept.21-én

Sok izgalmas téma (és döntés) várható az ülésen. Kell-e hitel Budaörsnek? Ingatlanok adásvétele, bérlete, döntés az ez évi Hauser-díjról és megyei kitüntetésekről (nem nyilvános)...
tovább »

Rendkívüli ülés 2016. aug.31.

A testület a BFE-képviselők igen-szavazatával - 2 nem és 1 tartózkodás mellett - úgy döntött, új pályázatot ír ki az egészségügyi központ működtetésére. A kiírásnak nem adtak határidőt. Addig a Jump Consulting Kft-t bízzák meg a munkával (a cégről info alább). A jegyző kéri a budaörsieket: aki az októberi népszavazásra még nem kapott értesítést, jelentkezzen a polgármesteri hivatalban.
tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • Ülésezik a képviselő-testület »
 • Három és fél perc 420 millió forint »
 • Március 27-én rendkívüli testületi ülés lesz »
 • Ülésezik a képviselő-testület »
 • Testületi ülés volt szeptember 19-én »
 • Rendkívüli testületi ülés lesz augusztus 22-én »
 • Rendkívüli ülés volt július 11-én »
 • A június 20-i ülés eseményei »
 • Nyár előtti utolsó testületi ülés június 20-án »
 • Testületi ülés május 30-án »
  • curver
  • gazdapiac

  Helyi dolgok...

  Molinó készítés Budaörsön a Dicentránál!

  Szállás Budaörs
 • Magdi Panzió

 • Éttermek Budaörs
 • Fenyő Étterem
 • Magdi mama kiskonyhája
 • Aromi Ristorante Italia - Olasz étterem, pizzéria Budaörs szívében
 • ABS Bowling & Pub

 • Látványosság, szabadidő Budaörs
 • Városi Régészeti Kiállítás
 • Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény, Heimatmuseum Budaörs

 • Helyi vállalkozások, szolgáltatások Budaörs
 • Izsold-Car Karosszéria-javítás
 • Buliszerviz
 • Budaörsi Ingatlanszövetség
 • Völgy 2000 Kft.
 • Horváth Kereskedelmi kft.

 • Civil szervezetek Budaörs
 • Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport
 • Régiségbúvár Egyesület
 • BUDAÖRSI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG
 • BUDAÖRSI DIÁK SPORTEGYESÜLET (BDSE)
 • CBE, BUDAÖRSI CUKORBETEG KLUB EGYESÜLET

 • Közösségek Budaörs
 • Budaörsi Római Katolikus Egyházközség

 • Sport Budaörs
 • Zendo Budaörs Egyesület
 • ABS Sportcentrum
 • BSC Labdarúgó Szakosztály
 • Liver FC Budaörs
 • Úszásoktatás Budaörsön