• Fenyő Étterem
 • Hirdessen minálunk

Rovatok:

Pest megye Budaörs Magazin

Friss! Az Ötöslottó nyerőszámai a 29. héten

Az Ötöslottó nyerőszámai emelkedő számsorrendben a következők:

12; 21; 24; 33; 88.


tovább »

Újságíróból haditudósító, katonából Nobel-díjas író

Chicago egyik külvárosában százhúsz éve, 1899. július 21-én született Ernest Hemingway Nobel-díjas amerikai író. Már fiatalon a Kansas Cityben megjelenő Star című lap riportere, az első világháború idején a Vöröskereszt mentőszolgálatához csatlakozott sofőrként, egy sebesülése után a lábadozása közben beleszeretett egy ápolónőbe, ebből az élményből született 1929-es Búcsú a fegyverektől című regénye.


tovább »

Ellenszélben

Gyorsulva változó világunk egyik jellegzetes tünete a nagyvárosok burjánzása s mindaz, ami ezzel jár: túlzsúfoltság, elidegenedés, hihetetlen léptékben növekvő lég-, zaj- és fényszennyezés, állandó rohanás.

 tovább »

A Saxlehner legenda

Sokan emlékeznek még a budaörsi lapályban található, ma már használaton kívüli keserűvíz-kutakra és palackozóra, ahol egykor sok budaörsi férfi és asszony dolgozott. A tulajdonos sarokházat épített az Andrássy úton – idézik fel a múlt századi sikertörténetet a régiek.


tovább »

Autósok figyelem! Változik az elsőbbségadás rendje több utcában is Budapesten

Jövő hétfőn megváltozik Budapest XIII. kerületében több utcában is az elsőbbségadás rendje.


tovább »

Elképesztő bravúr: Siklósi Gergely huszonegy évesen világbajnok Budapesten!


Hihetetlen eredményt ért el a fiatal Siklósi Gergely: a mindössze huszonegy éves párbajtőröző világbajnok lett Budapesten, de úgy, hogy 13:10-ről fordított a döntőben, amikor alig fél perc volt hátra. Siklósi egész nap elképesztően vívott, a főtáblán legyőzte a 2016-os olimpiai bajnokot és a 2019-es Ázsia-bajnokot is, majd az elődöntőben az egy hónapja, Düsseldorfban Eb-ezüstöt nyert, amúgy 2016-os olimpiai ezüstérmes Andrea Santarelli sem tudta megállítani. Aztán az orosz Szergej Bida sem a fináléban.


tovább »

Meghalt Heller Ágnes

Kilencven éves korában pénteken elhunyt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a New York-i New School for Social Research professor emeritusa.


tovább »

Ócsa nevezetességeivel ismerkedtek a nyugdíjas pedagógusok

A budaörsi Nyugdíjas Pedagógusok Klubjának júliusi programjában egy ócsai kirándulás szerepelt.  Kicsi, de lelkes csapat indult útnak a nem túl távoli Pest megyei városkába.


tovább »

Végre itt a magyar dinnye!

A nyár helyettesíthetetlen gyümölcse a lédús, finom görögdinnye. Ki ne emlékezne arra, amikor kisgyerek korában állt az udvaron egy szelet görögdinnyével és harapta, ette, akár magostól is - a leve pedig csurgott le az állán? Felnőttként pedig - némi alkohollal - finom bólét készített belőle?
tovább »

Blanka, a szimbólum

Ilyenkor fáj a publicista szíve. A kivédhetetlen logikai blöfföt ugyanis hiába jósolta meg előre, nem merte megírni, mert nem volt bizonyos benne, és nem óhajtotta az önjelölt „függetlenek” önhittségét követni


tovább »

Alföldi birkapörkölt bográcsban

A birkapörkölt az alföldi embernek mindig is ünnepi eledele volt, nem múlhatott el lakodalom, keresztelő vagy halotti tor e nemes étel nélkül. A főzés nagy hozzáértést igényelt, a tudás apáról-fiúra hagyományozódott. A jó pörkölt már a birka kiválasztásánál eldől, hiszen az adja meg fele részben a pörkölt alapját, másik felét pedig a főzés dönti el, azaz, hogy csak hagyma, paprika és só kerülhet a pörköltbe De egy biztos: aki kóstolt már a nagykunsági vagy a jászsági birkapörköltet, az jelentős szeletet látott a világból és az életből. 


tovább »

Megelőlegezett bizalom

„Többen szemtelenül hazudtak ma” – jegyezte meg kedd este egy szocialista tisztségviselő az Európai Parlamentben, miután kihirdették az Ursula von der Leyenről szóló szavazás eredményét


tovább »

A távolból helyettünk látnak majd - Elindult a Távszem projekt

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége egy olyan távsegítő alkalmazás kifejlesztésére és az ehhez kapcsolódó internet alapú szolgáltatás elindítására nyert el közel 470 millió forint támogatást, ami ezeknek a mindennapi nehézségeknek a megoldásában segíti majd a rászorulókat.


tovább »

A kertbarátok a 135 éves vasútállomáson ünnepeltek

A Budaörsi Kertbarátok Dr. Luntz Ottokár Köre immár 10 éve a szívén viseli a budaörsi vasútállomás sorsát. Minden évben sok-sok munkaórát töltenek itt takarítással, virágosítással, szépítéssel.  Kezük munkájának köszönhető, hogy a 10 évvel ezelőtti szégyellni való állapot helyett barátságos környezet várja a le- és felszálló utasokat.tovább »

Kigördült az első KISS emeletes motorvonat

Az emeletes motorvonatokat korszerű utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált utastérrel, WIFI-vel, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal, valamint korszerű kamerarendszerrel szerelik fel. A járműveken három hagyományos és egy mozgássérült WC lesz, a multifunkciós terek pedig négy kerekesszék, illetve 12 kerékpár vagy 5 babakocsi szállítására alkalmasak.
tovább »

Óránként négyezer autó zúdul az M1- M7-es Budaörsi szakaszára hétvégeken

Szinte nincs nyári hétvége balatoni óriásdugók nélkül, ám az M7-es sztráda bővítése jelenleg nincs napirenden. Az ellenben elképzelhető, hogy a legzsúfoltabb időszakban megnyitják a leállósávot is a forgalom előtt. Ehhez azonban meg kell őrizni az utak jó műszaki állapotát, ami sok pénzbe kerül. 
tovább »

Megválasztották Ursula von der Leyent az Európai Bizottság új elnökének

Ursula von Der Leyen: Megkezdődik a munka egy erős és egységes Európai Unióért


tovább »

A térségben Budapest a legnépszerűbb turisztikai célpont

Azoknak, akiknek London vagy New York már nem jelent új élményt, és autentikusabb, „keleti” levegőre vágynak, a közeli európai városok nyújtanak soha nem tapasztalt élményt


tovább »

Haldokló fák

Ne vágj ki minden fát… ha vesztét akarod elég, ha körbebetonozod és majd az idő elvégzi helyetted a munkát!


tovább »

Három ország határán járt a Kolping Család (utolsó nap)

Szinte hihetetlen volt számunkra, hogy már haza kell indulnunk és ilyen gyorsan elrepült három nap. A szálloda ablakából az apátistvánfalvai templomot láttuk. A település minden épülete közül a legnagyobb, a tájat szinte uraló Szent István-templom, amelyet – bárhonnan érkezzen is – a látogató először pillant meg.
tovább »

Bor és Egészség est a Borháló Budaörsben

Gyere el hozzánk szerda este, igyunk klassz borokat, közben faggassuk ki Sziládi Orsit a budaörsi Barkan Jóga Stúdió vezetőjét a jóga előnyeiről, és férjét az Európa-bajnok Pétert, hogy szerinte miként függ össze a sport és a life coaching?


tovább »

Divatba jöhet a kézcsók?

Az előzőekben szó esett többek között a helyes bemutatkozásról, a kézfogás szabályairól, az illendő köszönésről vagyis mindarról ami a társas kapcsolatok elengedhetetlen velejáró formasága. Most a kézcsókról lesz szó, ami talán egyszer még divatba is jöhet.
tovább »

Pötyi

Pötyike áldatlan körülmények közül került többedmagával a menhelyre. Egy elhanyagolt kertben éltek. Idős gazdájuk gyógyíthatatlan betegsége miatt már enni sem kaptak rendszeresen, ekkor hoztuk el őket.


tovább »

Lelőttek a győri rendőrök egy férfit, mert karddal támadt rájuk

Bozótvágó karddal támadott egy rendőrre egy férfi Abdán vasárnap kora este. Mivel a férfi agresszív volt, a rendőrök lelőtték.


tovább »

Három ország határán járt a Kolping Család (3.nap)

A harmadik napon a program szerint buszunkkal Szlovéniába utaztunk, a Muravidékre. Első állomásunk Martjanci, magyarul Mártonhely, és annak méltán neves temploma volt.
tovább »

A kádárizmus kudarca

Néhány napja volt harminc éve, hogy meghalt Kádár János kommunista politikus, a magyar történelem egyik meghatározó és megosztó személyisége, aki 32 éven át volt az 1945 utáni évek szovjet típusú rendszerének hazai
irányítója.


tovább »

Részleges holdfogyatkozás kedden későn este

66%-os holdfogyatkozás lesz július 16-án este 11 óra után Budapest fölött. A szabad szemmel látható felső rész lesz árnyékban.
tovább »

Durva provokáció Hollókőn

PÉLDÁT STATUÁL AZ EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁG A HÍRES PALÓC FALUBAN
tovább »

Hat éve lett öngyilkos az egykori Regős Bendegúz az Indul a bakterházból

2013. július 13-án reggel egy Fót és Csomád közötti erdős részen találták meg Olvasztó Imre felakasztott holttestét.


tovább »

Bottas indulhat az élről Silverstone-ban

Valtteri Bottas, a Mercedes finn pilótája nyerte a Forma-1-es Brit Nagydíj szombati időmérő edzését.


tovább »

A Sapszon Ferenc Kórus sikere Spanyolországban

A Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus június 27-től július 2-ig önköltséges alapon részt vett egy nemzetközi kórusfesztiválon Spanyolországban, ahonnan aranyéremmel tért haza. A Barcelonához közeli Lloret de Mar város ezt a fesztivált immár XXXVII. alkalommal rendezte meg, de a kórus első ízben képviselte ott a magyar kóruskultúrát és Budaörsöt.


tovább »

TÖRTÉNELMI MAGYAR ARANY A VIZES VB-N

A 22 éves Rasovszky Kristóf történelmi sikert aratott, ugyanis a nyílt vízi úszók 5 kilométeres versenyében megszerezte a szakág első magyar világbajnoki aranyát a Koreai Köztársaságban zajló világbajnokságon. Az Európa-bajnok 53:22.1 perces idővel lett a legjobb, míg Székelyi Dániel 53:34.4-gyel a hatodik lett.


tovább »

Terhes tömegközlekedés

Számoltátok a terhesség alatt, hogy hányan adják át a helyet a buszon, villamoson, metrón? Én igen, ez volt az egyik kedvenc játékom, kivált, hogy minimum napi négy járművön volt szerencsém utazni.


tovább »

Szeptember 16-áig pályázható a 2019-es helyi értékvédelmi támogatás

Az önkormányzat pályázati úton vissza nem térítendő támogatást nyújt a helyi védett értékek tulajdonosai számára, fenntartási kötelezettségük teljesítésének elősegítése érdekében.
tovább »

Egy kis illemtan

Civilizációnk nagy vívmánya az illem,vagyis a  helyes viselkedés ismerete és annak betartása. Gyerekkorunkban ismerjük meg a legalapvetőbb formáit a társas kapcsolatoknak, a viselkedésnek,ami azonban az évek során kiegészítésre szorul, hiszen rájövünk arra hogy korántsem vagyunk tájékozottak vagy ha igen ismereteink némileg hiányosak.
tovább »

Tizenöt hajó búcsúztatta a Hableány magyar áldozatait

A sétahajó kapitányáról és matrózáról katonai tiszteletadással emlékeztek meg.
tovább »

Nokedli

Voltak vagy harmincan. Igazi ördögfiókák, tízéves rosszcsontok, a nyári úszótábor jeles tagjai, akiket Boldi bácsi igyekezett végtelen nyugalommal és a hangulat kedvéért viselt kacsás úszósapkájában megtanítani a tempózás fortélyaira


tovább »

Vakkóstolás a Borhálóban

Új üzlet nyílt a Károly király utca 4-ben - a Borháló. A bolt tulajdonosai egy játékos, bemutatkozó estre hívták a vendégeket. Kezdésre meg is telt az eladótér.


tovább »

Együttgondolkodásra hívnak a kertbarátok

Különös helyszínt, és alkalmat választottak a budaörsi kertbarátok egy várost érintő beszélgetéshez, együttgondolkodáshoz. A Budaörsi Vasútállomásra hívják az érdeklődőket, és az ünnepelni vágyókat július 15-én 17 órára, hiszen aznap lesz 135 éve, hogy üzembe helyezték az állomás épületét.


tovább »

Három ország határán járt a Kolping Család (2.nap)

A második napot a szentgotthárdi Opel-gyár bejárásával kezdtük. Vezetőnk, Mazsi "bácsi" lelkesen és érdekfeszítően tudott mesélni a gyárról, a termelés csínja-bínjáról. Mindenki számára egyértelművé vált, hogy jól ismeri a szakmát és a gyár minden szegletét. Utána a Városháza következett...
tovább »

A slambuc rendje

Naponta főz egy-két bográccsal a tápláló ételből a helyi fazekasmester, aki alól „kiszaladt” a cserépkályhás szakma.


tovább »

25 éves a Mindszenty Iskola - Prohászka Jánosné visszaemlékezése

Szeretettel Köszöntöm a Kedves Olvasót! Az iskola alapításától kezdve 17 és fél éven át vezettem az iskolát, amíg nyugdíjba nem mentem. Ezért szeretnék a kezdetekről egy-két gondolatot megosztani Önökkel.


tovább »

Három ország határán járt a Kolping Család (1.nap)

A budaörsi Kolping Család tagjai kirándulási célnak következetesen kevésbé látogatott országrészeket választanak. Így történt legutóbb is, amikor a Vendvidéket, a Muravidéket és az Őrséget látogatták meg. Ne gondolja a kedves Olvasó, hogy az már olyan messze van Budaörstől, ott már a madár sem jár, esetleg oda már a rókák is csak aludni járnak. Éppen ellenkezőleg!
tovább »

Népességrobbanás előtt áll Nigéria és Etiópia, India 2025-re megelőzi Kínát

"Világnépszámlálásba" fogott az amerikai népesség-nyilvántartó iroda, amely szerint 2050-re India lesz a legnépesebb állam, már 2025-ben lehagyva Kínát. A Time magazin cikke szerint Kína mögött az Egyesült Államok marad jelenlegi, azaz harmadik helyén, a 2010-es 308 millióról 423 milliósra dagadó lakossággal.


tovább »

Változik a budapesti tömegközlekedés az 1-es villamos új szakaszának átadásával

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint megváltozik a budapesti tömegközlekedés rendje Dél-Budán az 1-es villamos Etele térig tartó meghosszabbítása miatt.


tovább »

Jön Európa Trianonja

JANKOVICS MARCELL: CSAK AZT VEREM A FEJÜKHÖZ, AMIT MEGÉRDEMELNEK


tovább »

Nyugodj békében Zoli!

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a mai napon életének 54. évében hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Ambrus Zoltán az Irigy Hónaljmirigy együttes örökös tagja. Nincsenek szavaink, csak a mérhetetlen fájdalom és a gyász.
Irigy Hónaljmirigy
tovább »

Aratás régen

A népélelmezésben kiemelt helyet foglaló búza a legrégibb termesztett növényeink közé tartozik. A búzát „élet”-nek nevezték, ezzel is kiemelve fontosságát. ( „Fut, reszket a riadt mezőn
Az égő élet heve.” Ady)


tovább »

A kedélyellenőr

Eső áztatta, nyirkos nyári vasárnap. Átnedvesedett cipőink csak úgy cuppognak a 4-es metrón, szívünkben vizenyős mélaság


tovább »

A legcukibb nikkelbolha

Babyn, a welsh terrier keverék kislányon nem látszik, milyen borzalmak (meglőtték, bántották) vannak mögötte.
Ő a menhely egyik legviccesebb, legkedvesebb kutyája, aki az átélt nehézségek ellenére őszintén és nyílt szívvel néz a világra, az emberekre...
tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • Friss! Az Ötöslottó nyerőszámai a 29. héten »
 • Újságíróból haditudósító, katonából Nobel-díjas író »
 • Ellenszélben »
 • A Saxlehner legenda »
 • Autósok figyelem! Változik az elsőbbségadás rendje több utcában is Budapesten »
 • Elképesztő bravúr: Siklósi Gergely huszonegy évesen világbajnok Budapesten! »
 • Meghalt Heller Ágnes »
 • Ócsa nevezetességeivel ismerkedtek a nyugdíjas pedagógusok »
 • Végre itt a magyar dinnye! »
 • Blanka, a szimbólum »
 • Legfrissebb képtárak
  • curver
  • gazdapiac

  Helyi dolgok...

  Molinó készítés Budaörsön a Dicentránál!

  Szállás Budaörs
 • Magdi Panzió

 • Éttermek Budaörs
 • Fenyő Étterem
 • Magdi mama kiskonyhája
 • Aromi Ristorante Italia - Olasz étterem, pizzéria Budaörs szívében
 • ABS Bowling & Pub

 • Látványosság, szabadidő Budaörs
 • Városi Régészeti Kiállítás
 • Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény, Heimatmuseum Budaörs

 • Helyi vállalkozások, szolgáltatások Budaörs
 • Izsold-Car Karosszéria-javítás
 • Buliszerviz
 • Budaörsi Ingatlanszövetség
 • Völgy 2000 Kft.
 • Horváth Kereskedelmi kft.

 • Civil szervezetek Budaörs
 • Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport
 • Régiségbúvár Egyesület
 • BUDAÖRSI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG
 • BUDAÖRSI DIÁK SPORTEGYESÜLET (BDSE)
 • CBE, BUDAÖRSI CUKORBETEG KLUB EGYESÜLET

 • Közösségek Budaörs
 • Budaörsi Római Katolikus Egyházközség

 • Sport Budaörs
 • Zendo Budaörs Egyesület
 • ABS Sportcentrum
 • BSC Labdarúgó Szakosztály
 • Liver FC Budaörs
 • Úszásoktatás Budaörsön