• Fenyő Étterem
 • Hirdessen minálunk

Rovatok:

Pest megye Budaörs Kultúra

Kulturális élet Budaörsön

Szerb férfikórus lép fel Budaörsön

A nagybecskereki Szent Szerafim Szárovszki kórus ad hangversenyt a budaörsi katolikus templomban június 27-én, csütörtökön este 17.45-kor. A kórus énekesei a Szerb Nemzeti Színház és Opera tagjai. Minden érdeklődőt szeretettel vár a Budaörsi Szerb Önkormányzat.
tovább »

Sikeresen szerepelt a Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus

„Énekeljünk együtt” címmel rendezték meg a 43. Zenei Heteket, Bárdos Lajos emlékére.  A pünkösd hétfői előadásnak nem választhattak volna méltóbb helyet, mint a Budai Ciszterci Szent Imre Plébániatemplomot.  Akik eljöttek, különlegesen szép élményben volt részük.
tovább »

Kórushangverseny Bárdos Lajos tiszteletére

A Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus is fellép azon a nagyszabású hangversenyen, amely a Budai Ciszterci Szent Imre templomban lesz pünkösd hétfőn 19 órai kezdettel. A kórussal együtt énekel Pitti Katalin és a budaörsi Souvenirs együttes is!
tovább »

Hiteles történet Pünkösdről

A zsidó nép számára a húsvét szombatját követő ötvenedik nap volt a befejezett aratás meghálálásának ünnepe, ekkor mutatták be az új gabonából készült két kovászos kenyeret, és gyümölcsöket is ajánlottak fel Izráel istenének, Jahvénak. Az alábbi történet egy jeruzsálemi vásártéren játszódik, a Jézus feltámadását követő időkben.
tovább »

Még két előadás, majd augusztusban alkotótábor gyerekeknek

Június 6-án az új sikerdarabot, a Vacsora öt személyre c. játszák a PostART-on (talán már nincs is jegy), de az Elektra június 7-én még elérhető... A Budaörsi Latinovits Színház 6-12 éves gyerekeket vár aug. 5-9-ig egy érdekes nyári színházi táborba. Részletek tovább...
tovább »

Élet a világ végén - Chile

Újabb izgalmas este a Jókai Művelődési Ház Világjárók sorozatában: június 3-án Nyitrai Zsuzsa tart előadást a világ leghosszabb országának titkairól: 2900 vulkán, 6000 km tengerpart, Patagónia hatalmas gleccserei és a csodálatos állatvilág...
tovább »

Megöregszik- e a szerelem?


Megöregszik- e a szerelem? A test igen, de a „szív” nem vénül. Bölcsebbek leszünk, de a láng örök. Ezek Müller Péter gondolatai a szerelemről, a házasságról, melyekről Vallomás a szerelemről című könyvében olvashatunk.
tovább »

Tudomány a kereszténységben (A burokban született ember)

Dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos előadása június 4-én 18.00 órakor a PostART-on. Minden érdeklődőt szeretettel vár a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége budaörsi csoportja és a Budaörsi Polgári Kaszinó!
tovább »

Vacsora öt személyre

Kamara színházi bemutatót láthattunk pénteken este a PostArtban Böröndi Bence rendezésében aki bőven a fiatal nemzedékhez tartozik. Fiatal kora ellenére mégis egy olyan témát választott ami abban a bizonyos  „átkosban”játszódik de nem is itt Magyarországon hanem Észt országban a hetvenes évek közepén.

 
tovább »

Garas Dezsőre emlékeztünk

A Latinovits Színház népszerű sorozatának a Szellemidézésnek voltunk vendégei tegnap este a Zichy kávézóban. Miközben kint zuhogott az eső odabenn a kávézóban kellemes meghitt légkörű összejövetelen idéztük fel Garas Dezső művészetét-
A Szellemidézés meghívott vendége Sándor Pál filmrendező volt Személyes megjelenése még hitelesebbé tette az emlékezést, hiszen ő a kezdetektől tanúja volt Garas Dezső művészetének kibontakozásától a kiteljesedésig. A Színház és Filmtörténeti Intézettől Szebényi Ágnes volt jelen, aki számos életrajzi adalékkal készült a visszaemlékező műsorra. A rendezvény szervezője, lebonyolítója  Bodnár Éva a Latinovits Színház munkatársa.

 
tovább »

Egy világhírű művész kiállítása Budaörsön

Ingo Glass szobrászművész kiállítása nyílt meg május 13-án a budaörsi Heimatmuseum Látványtárában. A bánáti német családban született művész maga is jelen volt a megnyitón. Alkotásai a Bauhaus alapján, annak jelentéstartalmán változtatva – a körből, a négyzetből, a háromszögből, mint alapformákból épülnek fel.
tovább »

Bár voltam rab, de szolga soha! - Bartis Ferencre emlékezünk

Emlékest Bartis Ferenc székely-magyar költő születésének 83., halálának 13. évfordulója alkalmából 2019. 05. 23-án este 19 órakor a PostArt kulturális színtér szalontermében. (Clementis.u. 2.)  "A román hatóságok által üldözve összesen tíz évet ült börtönben, többek között azért, mert 1956-ban a Házsongárdi temetőben felolvasta az És mégis élünk című versét."
tovább »

Vacsora kettesben

Sokan voltunk kiváncsiak a Budaörsi Latinovits Színház új produkciójára, a május 17-én bemutatandó Vacsora öt személyre c. darab nyílt próbájára. Két jelenetet láttunk Páder Petrával és Lengyel Benjáminnal, Böröndi Bence első budaörsi rendezéseként. A PostART-on játsszák majd a darabot.
tovább »

Közkívánatra újra Örményország!

A nagy érdeklődésre való tekintettel megismétlik vetített képes utibeszámolójukat budaörsi utazóink: Molnár Klára és Steinhauser Klára a művelődési házban május 20-án, hétfőn 18.30-kor.
tovább »

Nyolc bemutatóval készül a Budaörsi Latinovits SzínházSzombaton a Budaörs Fesztiválon Berzsenyi Bellaagh Ádám igazgató jelentette be a színház 2019/20-as évadterveit. A Színház Sajtóosztályának közleményét az alábbiakban olvashatják az előadások iránt érdeklődők.
tovább »

Május 16-án orgonahangverseny a katolikus templomban

A budaörsi katolikus templom búcsúnapján, Nepomuki Szent János ünnepén, csütörtökön 18 órakor orgonahangversenyt ad Kosóczki Tamás bajai orgonaművész. Műsoron Farkas Ferenc, Kovács Szilárd és Mozart művei. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!
tovább »

Helyet a budaörsieknek

Erre törekedett a 22. Budaörs Fesztivál igazgatója, Selmeczi Ágnes, amikor összeállította az idei összművészeti seregszemle programját. Számos budaörsi helyszínen rengeteg fellépővel, budaörsi résztvevőkkel lesz május 1-től 5-ig a kultúra fővárosa Budaörs! A teljes program...
tovább »

Latinovits Színház májusi műsora

A Latinovits Színház májusban új színdarabbal örvendezteti meg nézőit. A Vacsora öt személyre rendhagyó módon nem a színházteremben, hanem a Post Artban lesz látható. A szellemidézés következő összejövetelén Garas Dezsőre emlékezünk.

 
tovább »

Kapcsolatokban élünk vagy online vagyunk?

Dr. Pécsi Rita előadása ápr. 29-én a budaörsi Párkapocs Műhely szervezésében 20 órakor a Mindszenty Iskolában (Esze Tamás u.1.):
Hogyan válik valaki függővé? Közösségi média: kapcsolat vagy illuzió?
tovább »

Csallóközkürt új Szent István szobra Budaörsön készült

2019 húsvétjára elkészült Kádár Gabriella budaörsi keramikus-művész alkotása és a helyére került a szlovákiai Csallóközkürtön. Szép és méltó ünnepség keretében került sor a megszentelésre.
tovább »

Költészet Napja

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én József Attila születésnapján ünneplik, akinek az életműve megkerülhetetlen teljesítmény mind a költőutódok, mind a művészettel foglalkozók számára.[ Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és - szavalóversenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt. A rendezvényeken klasszikus és kortárs költők versei egyaránt szerepelnek. Gyakran diákok, vagy éppen a ma is élő szerzők tolmácsolják a költeményeket.
tovább »

Egy kiállítás két helyszínen

Hogy lehetséges ez? Soproni Kiss Sándor Egybe szőtt terek című kiállításának megnyitója 2019. április 12-én, pénteken 18 órakor kezdődik a Budaörsi Művelődési Házban, majd a PostART-on folytatódik az este folyamán.
tovább »

Fizess verssel!

Egy szép ötlet: A Költészet Napján, április 11-én verssel fizethetünk egy finom kávéért a PostART Caféban Budaörsön, reggel 10-től este 8 óráig. Ugye, emlékszünk még valamelyik kedvenc versünkre? Próbáljuk meg!
tovább »

Jókai Napok 2019

Budaörs művelődési háza évek óta megrendezi a névadójáról elnevezett programsorozatot - zenével, főzéssel, borkóstolóval, gyerekműsorral.
A húsvét hétfőt követő kedden kezdődik és vasárnapig tart a műsorfolyam.
tovább »

A mai liberalizmus tragikus előzményei - ifj. Tompó László előadása

A KÉSZ budaörsi csoportja és a Budaörsi Polgári Kaszinó várja az érdeklődőket április 30-án 18.00 órakor a PostART művészeti központba (Clementis L.u.-Ébner Gy. köz sarok) a fiatal magyar katolikus gondolkodó előadására.
tovább »

Interjú Marosi Károllyal

Nem hinném, hogy sokan lennének azok, akik nem ismerik Marosi Károlyt. Ő az a kedves, mindig viccelődő egészségügyi dolgozó, akivel évente legalább egyszer találkozunk Budaörsön a Laborban, vérvétel közben, ahogyan sokan emlegetik, csak így: Karcsi nővér. Azonban sokan nem tudják, hogy Marosi Károly „ civilben” írói vénával megáldottan immáron a nyolcadik könyvét írta meg, és jelentette meg a közelmúltban.
tovább »

Improvizációs műhely előadás után?

Aki nemcsak néző szeretne lenne a színházban, hanem színpadra is lépne, itt a lehetőség a Budaörsi Latinovits Színházban: április 9-én A sötétség hatalma című előadás után 21:45-22:45 között, vendégek:  Brasch Bence e. h. és Páder Petra, az előadás szereplői. Egy felmutatott színházjegy és regisztrálás szükséges: szinhazineveles@latinovitsszinhaz.eu
tovább »

Máglyatűz - geopolitikai thriller a Kárpát-medencéből

A Magyar Történelmi Szalon izgalmas könyvbemutatója április 11-én, csütörtökön 18 órakor a Jókai Mór Művelődési Házban. Előadó maga az író: Demkó Attila (David Autere)! "Úgy tud érdekes lenni, hogy közben az olvasó elvégez egy komplett világpolitikai kurzust. Kötelező olvasmány.”
tovább »

Ajánlás az Elektrához.

A Latinovits Színház újonnan műsorra tűzött színdarabjának bemutató előadását tegnap este láthatta a nagyérdemű közönség, Euripidész Elektra című drámáját. Rendezte Alföldi Róbert, mely sokak szerint előre borítékolta a sikert és vonzotta a premierre látogatókat

 
tovább »

Katedra, kréta, vöröscsillag

„Akik még köztünk vannak, megköszönhetjük hitvalló életüket, bátor kiállásukat a nehéz időkben” - írja a könyv szerzője, Rózsásné Kubányi Andrea. A könyvben olyan pedagógusok szólalnak meg, akik a kommunista időkben végezték tanító-nevelői munkájukat és hitük miatt üldözést szenvedtek, hátrány érte őket. Bemutató a Mindszenty Iskolában (Budaörs, Esze Tamás u.1.) március 28-án 18.30-kor.
tovább »

Szabó Lőrinc: Hazám, keresztény Európa

.
tovább »

Miért éppen Ázsia? Beszélgetés Dr.Kapitánffy Krisztinával

Dr. Kapitánffy Krisztina azok közé tartozik, akik olthatatlan kalandvágyuk által hajtva, a távoli országok megismerésével töltik azt az időt, amit el tudnak csenni a munkaasztal mellől. Krisztina végzettsége villamosmérnök. A távoli országok mindig is vonzották oly- annyira, hogy egy szép napon elindult a világ másik felére, Ázsiába. A Városi Könyvtárban rendezett vetítéssel összekapcsolt számos előadásán ott voltam és mindig élményekkel tértem haza. A Bibliáról mindenkinek előadáson újból találkoztam Krisztinával, akivel,nemrégiben készítettem az alábbi riportot. Úgy gondolom érdemes betekinteni életének abba a részébe, amit utazással élményszerzéssel tölt. Ismerjük hát meg őt.
tovább »

A Bibliáról mindenkinek

A Bibliáról mindenkinek címmel  egy olyan előadótól  hallhattunk érdekes előadást, akit vonz a Távol kelet, aki számtalan utazása során  szerezte meg  ismeretanyagát és a Városi Könyvtárban  éveken át előadásai során  tájékoztatott  bennünket ismereteiről és élményeiről. Most a Bibliáról a Könyvek könyvéről hallhattunk érdekes előadást.
tovább »

A Kárpát-medence kerámiaművészete - hézagpótló könyvsorozat

Foglalkozunk-e még a szép kerámiákkal? Mennyit tudunk Kárpát-medencénk ősi hagyományokat folytató, de mindig megújuló mesterségéről? Vörösváry Ferenc, a könyvsorozat szerkesztője lesz a vendége a Budaörsi Polgári Kaszinónak március 22-én, pénteken 18.00 órakor az Adler Kávéházban. Szeretettel várják az érdeklődőket!
tovább »

Latinovits Színház 2019.áprilisi műsora

Új színdarabbal bővül a Latinovits Színház műsora, az Elektrával amelyet Alföldi Róbert rendezett. Továbbra is műsoron van a Sötétség hatalma, a Lilomfi a Legyetek jók, ha tudtok ,  két Lotti,A Négyszögletű Kerek Erdő, a Karnebál vagy a Vénusz.
tovább »

Egy nagyszerű színésznő: Bara Margit

A gyönyörű és méltán tehetséges színésznőre, Bara Margitra emlékeztünk a Zichy kávézóban, akit bálványoztak, szerettek mindazok, akik részesei lehettek életének és sikeres filmjeinek.
A Latinovits színház munkatársa Bognár Éva által vezetett emlékekből táplálkozó szellemidézés meghívott vendégei Karinthy Márton a Karinthy színház igazgatója és Szebényi Ágnes a Színháztörténeti Intézet igazgatója voltak, akik személyes emlékeikkel és archívumokból származó adatokkal segítették a visszaemlékezést élvezetessé tenni az érdeklődő közönség számára.

 
tovább »

Görgey - monodráma a PostART-on

A neves hazai drámaíró, Kerékgyártó László György fiatalkora óta foglalkozott és foglalkozik Görgey Artúr szabadságharcban betöltött szerepével és hosszú életének további tanulmányozásával.  A 2010-es években háromfelvonásos drámát írt a tábornokról. A színpadon megjeleníti a fiatalkori tábornokot és az idős, klagenfurti száműzetéséből 1867. őszén hazatért egykori parancsnokot, akiknek dialógusára épül fel a darab.
tovább »

Színházi műsor 2019. április

A Latinovits Színház 2019. áprilisi műsorán egy ujonnan  bemutatott színdarab  szerepel  az Elektra. Továbbra is műsoron van a Sötétség hatalma, a Lilomfi a Legyetek jók, ha tudtok ,A két Lotti,A Négyszögletű Kerek Erdő, a Karnebál vagy a Vénusz.


tovább »

Irodalmi est a Városi Könyvtárban

A  Gr. Bercsényi Zsuzsanna nevét viselő Városi Könyvtárban irodalmi esten találkozhattunk Rák Kati színművésznő társaságában  Kaiser Lászlóval és Dinnyés Józseffel
tovább »

A Budaörsi Sapszon Kórus várható fellépései

Milyen fellépések várnak a kórusra 2019 első félévében Budaörsön és Budapesten? - kérdeztük Krasznai Gáspár karnagy úrtól. Íme, a válasz.
tovább »

Görgey Artúr tábornok - felolvasó előadás

A budaörsi költő és irodalmi-történelmi műsorok fáradhatatlan kitalálója, Siklós Endre, ismét különleges előadásra vár minket márciusban: Kerékgyártó László György Görgey tábornokról írt könyvének olyan bemutatását, amely mindig kiemelkedővé tesz egy ilyen eseményt. Budaörsi "civil szereplők" adják hangjukat, hitüket a könyv mondanivalójának. Lehet, hogy velünk eddig tévesen ítéltették meg Görgey Artúrt?
tovább »

Az anyanyelv nemzetközi napján

1999-ben az UNESCO közgyűlése február 21-ikét az anyanyelv nemzetközi napjává nyilvánította. A nemzetközi szervezet ezzel is fel kívánta hívni a figyelmet a Föld nyelvi sokszínűségére és gazdagságára. A kutatók szerint kb. 3000 nyelvet fenyeget a kihalás veszélye - de hazánkban is nagyon kell vigyáznunk gyönyörű magyar nyelvünkre, amely környezetében egyedülálló és ezért is nagy érték!  
tovább »

A múlt tisztelete - a Magyar Történelmi Szalon programjai

A Magyar Történelmi Szalon közzétette tervezett programjait egészen júniusig. Az első lesz a Budai Királyi Palota történetének megismerése február 27-én, majd ezt minden hónapban követi egy-egy figyelemreméltó esemény, pl. a régen várt képoszlop újbóli felállítása az Alma utcában március 25-én. Érdemes megismerni a kínálatot!
tovább »

Józsa Judit kerámiaszobrász bemutatja alkotásait

Józsa Judit kerámiaszobrász, művészettörténész, a Magyar Kultúra Lovagja a Budaörsi Polgári Kaszinó 2018. novemberében megtartott lenyűgöző és felejthetetlen előadásán ajánlotta fel, hogy ez év tavaszán személyesen tárlatvezetést tart kiállítótermeiben.
tovább »

Történet az utolsó szerelemről a Latinovitsban

Történet az öregségről és a fiatalságról, az utolsó szerelemről – fanyar humorral, parádés szereposztásban.Tegnap este február 17-én vasárnap új színdarab bemutatójára került sor, amely a Latinovits színház és az Orlay stúdió közös munkájaként került a nézők elé. Hanif Kureishi regényéből készült adaptációt színpadra alkalmazta Török Tamara rendezte Deák Krisztina.
Két öreg barát, két híres színész hétköznapjait mindenestül felforgatja egy fiatal lány. Az egyikük a mennyországban érzi magát vele, a másikuk életét pokollá teszi.


tovább »

Kérdések és válaszok

A Latinovits Színház új igazgatója Berzsenyi Bellaagh Ádám pályázatában azt a nem könnyű feladatot vállalta, hogy az elkövetkezendő öt színházi évben terveit valóra váltva a színdarabok kiválasztásával minden nézői igényt kielégít. Ennek a tervnek megvalósulása képen a múlt esztendőben számos új színdarabbal örvendeztette meg közönségét közöttük a gyerekeknek szóló Lázár Ervin meséjének színpadi változatával, a Négyszögletű Kerek Erdővel.
tovább »

Der Talisman

Különleges alkalom, hogy eredeti német nyelven nézhetjük meg az osztrák szerző, Johann Nepomuk Eduard Ambrosius Nestroy (7. Dezember 1801 Wien - 25. Mai 1862 Graz) zenés darabját. Regisztrálni itt lehet: info@heimatmuseum.hu!
tovább »

Latinovits Színház 2019.márciusi műsora

A Latinovits Színház márciusi műsorán újdonság a februárban bemutatott Vénusz cimű szindarab és a bemutatásra váró Elektra. Mindkét szindarab komoly érdeklődésre tarthat számot. A szellemidézés következő színésznője Bara Margit, akire még nagyon sokan emlékeznek. A Négyszögletű kerek edő mesejáték, a Liliomfi valamint a Karnebál továbbra is várja nézőit.
tovább »

2018 - Rekordévet zárt a Sapszon Kórus

A Budaörsi Sapszon Ferenc Kórusnak 2018-ban minden idők eddigi legnagyobb számú, összesen huszonkét fellépése volt, ebből tizenkettő Budaörsön, négy a fővárosban, öt külföldön és egy határon túli magyar településen valósult meg, összesen tizenöt helyszínen.
tovább »

Kányádi Sándor Emlékest (1929-2018)

Meghívott díszvendég a költő felesége, Magdi néni, bevezetőt mond Benedekffy Kató operaénekes, Kányádi Sándor unokahúga. Ideje és helye: 2019. 02.21. csütörtök este 18:30, a budaörsi PostART kulturális színtér (a Clementis utca - Ébner köz sarkán) 


tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • Szerb férfikórus lép fel Budaörsön »
 • Sikeresen szerepelt a Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus »
 • Kórushangverseny Bárdos Lajos tiszteletére »
 • Hiteles történet Pünkösdről »
 • Még két előadás, majd augusztusban alkotótábor gyerekeknek »
 • Élet a világ végén - Chile »
 • Megöregszik- e a szerelem? »
 • Tudomány a kereszténységben (A burokban született ember) »
 • Vacsora öt személyre »
 • Garas Dezsőre emlékeztünk »
 • Legfrissebb képtárak

  Beszökött a télbe a tavasz

  Beszökött a télbe a tavasz. Mint egy rakoncátlan kamasz... Nem tiszteli az idősebbet, Aki erejéből elveszített SL

  Fényben nőtt fűszál-létem

  Siklós Endre új könyvének bemutatója 2018.dec.16. Ifjúsági Klub. Kép: Novák György
  Ajánlások
  • curver
  • gazdapiac

  Helyi dolgok...

  Molinó készítés Budaörsön a Dicentránál!

  Szállás Budaörs
 • Magdi Panzió

 • Éttermek Budaörs
 • Fenyő Étterem
 • Magdi mama kiskonyhája
 • Aromi Ristorante Italia - Olasz étterem, pizzéria Budaörs szívében
 • ABS Bowling & Pub

 • Látványosság, szabadidő Budaörs
 • Városi Régészeti Kiállítás
 • Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény, Heimatmuseum Budaörs

 • Helyi vállalkozások, szolgáltatások Budaörs
 • Izsold-Car Karosszéria-javítás
 • Buliszerviz
 • Budaörsi Ingatlanszövetség
 • Völgy 2000 Kft.
 • Horváth Kereskedelmi kft.

 • Civil szervezetek Budaörs
 • Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport
 • Régiségbúvár Egyesület
 • BUDAÖRSI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG
 • BUDAÖRSI DIÁK SPORTEGYESÜLET (BDSE)
 • CBE, BUDAÖRSI CUKORBETEG KLUB EGYESÜLET

 • Közösségek Budaörs
 • Budaörsi Római Katolikus Egyházközség

 • Sport Budaörs
 • Zendo Budaörs Egyesület
 • ABS Sportcentrum
 • BSC Labdarúgó Szakosztály
 • Liver FC Budaörs
 • Úszásoktatás Budaörsön