• Fenyő Étterem
 • Hirdessen minálunk

Rovatok:

Pest megye Budaörs Közélet

Budaörsi hírek, események

Jó, ha tudja, mi történik városában!

Új élet a falusi kultúrházakban, parókiákon

A Magyar falu program első pályázati kiírása keretében 13 milliárd forintot nyertek közösségfejlesztésre a települési önkormányzatok és egyházközségek. Az elnyert összegből több száz fejlesztés indul el országszerte azokon kistelepüléseken, ahol a lélekszám nem haladja meg az ötezret.
tovább »

Bővítik a kamaraerdei Idősek Otthonát

32 férőhellyel bővül a zombori utcai idősek otthona a budaörsi Kamaraerdőben. Budaörsön a 60 éven felüliek száma több mint 7000 fő, akik közül kb. ezren 80 év felettiek. Az idősek otthona azoknak nyújt elhelyezési lehetőséget, akik otthonukban már nem tudnak gondoskodni magukról.
tovább »

10 percenként indul a 100E repülőtéri buszjárat július közepétől

A 2017. júliusa óta közlekedő repülőtéri buszjárat utasszáma folyamatosan emelkedik, ezért menetrendjében újabb fejlesztést vezet be a BKK. 2019. július 14-től a hét minden napján 10 percenként indulnak az autóbuszok, így biztosítva a kényelmes és gyors kapcsolatot a belváros és a repülőtér között.
tovább »

Az okmányiroda és a földhivatal új nyitvatartása

A hír a budaörsieknek is szól: Módosult a Pest megyei okmányirodák és földhivatalok nyitva tartása. Az ügyfélfogadási időszakok az alábbiakban láthatók.
tovább »

Meghalt Ungvári Tamás

Először csak szalagcímben hozta nyilvánosságra a média hogy meghalt Ungvári Tamás Széchenyi-díjas és József Attila-díjas magyar író, műfordító, kritikus, irodalomtörténész, egyetemi tanár. Szakterülete a művelődéstörténet, az irodalomtudományok kandidátusa és doktora, professor emeritus Egyik hírportálunk röviden a temetés helyszínén rögzített  közvetítéssel számolt be a szomorú eseményről.
tovább »

Unokázós csalók rendőrkézen

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményét tesszük közzé, miszerint a Budaörsi Rendőrkapitányság munkatársai elfogtak két nőt és két férfit, akik csalás bűntett elkövetésével gyanúsíthatók.
tovább »

Új borbolt nyílik Budaörsön, ingyenes borkóstolásra várnak mindenkit

A bolt július negyedikén nyitja kapuit a Károly utcában.
tovább »

Már 30 éve - június

Nagy Imre és sorstársai újratemetése,  az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalásai, párttá alakul az MDF, George Bush Magyarországra készül, bontják a műszaki határzárat Sopronnál.
tovább »

Prevenció a felelős állattartás érdekében

Kérem olvassák el a Pestmegyei Rendőrkapitányság üzenetét a felelős állattartásról,
Az állattartás   felelősségét az alábbi mottóval jelölte meg:
"egyszer és mindenkorra  felelős lettél azért amit megszelídítettél" melyet  Antoine de Saint Exupéry A Kisherceg című nagysikerű könyvében olvashatunk.
tovább »

A nők infarktusa más!

Az alábbiakat egy kórház sürgősségi részlegén dolgozó ápolónő tette közzé, akinek egyik betege pontosan leírta saját szívinfarktusának történetét. A közreadó szerint ez volt a szívinfarktus bekövetkeztének egyik legjobb leírása, ami a kezébe került, ezért arra kérte olvasóit: olvassák el és küldjék tovább!
tovább »

Véradás a budaörsi Városházán

2019. július 2-án, kedden,  11.30-14.30 óra között véradásra van lehetőség a Budaörsi Polgármesteri Hivatal (Budaörs, Szabadság út 134.) II. emeleti tanácstermében. AKI NEM ADHAT VÉRT, DE SZERETNE SEGÍTENI, KÉRJE MEG ISMERŐSEIT VAGY KÍSÉRJEN EL EGY ÚJ VÉRADÓT!  Egy új véradó beszervezése legalább akkora segítség!

tovább »

Sárgadinnye kóstoló a Gazdapiacon

Végre itt a nyár, aminek eljövetelét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy megérett a sárgadinnye. Mint minden szezonális gyümölcsöt így ezt az aranyhúsú édességet is azok közé sorolta a Gazdapiac amelyet kóstoltatni és népszerűsíteni kíván, hiszen a sárgadinnye is a magyar föld terméke.

 
tovább »

Lánglovagok szituációs feladat megoldása

A Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület tagjai idén is megoldották a számukra kreált szituációs feladatot annak érdekében, hogy megtarthassák önálló beavatkozó címüket, vagyis újabb egy évig önállóan avatkozhatnak be a budaörsi tűzoltók a túzesetek megfékezésbe
tovább »

Apák napjára

Az első apák napjának Sonora Smart Dodd volt a legnagyobb kezdeményezője. Apja, a polgárháborús veterán William Jackson Smart egyedülálló szülőként nevelte fel kilenc gyermekét (a legkisebb újszülött volt, a legnagyobb 9 éves) második felesége halálát követően (1891-ben belehalt hetedik közös gyermekük születésébe). Az apja szülői példája által inspirálva, Sonora úgy érezte, hogy az apáknak is járna egy saját ünnepnap. 1910-ben végül a hatóságok is a kezdeményezése mögé álltak. Az első apák napját 1910 június 19-én ünnepelték.
tovább »

Óvakodjunk a zsebesektől

A zsebesek jellegzetes alakjai a bűnözői körnek. Az igazi zsebtolvaj sohasem alkalmaz semmiféle erőszakot a kiszemelt dolog eltulajdonítása érdekében. Az elnevezés kétféle elkövetőt takar. Az egyik a valódi zsebes, aki az ujjaival dolgozik, a másik a zsebmetsző, aki különböző metsző-vágóeszközt vesz igénybe. A profi zsebtolvaj egyedül dolgozik, de a többségük csoportosan és általában már kialakult módszerek szerint tevékenykedik.
tovább »

Lomtalanítás a lakótelepen június 22-én

Az ÉTH Nonprofit Kft. 2019. június 22-én, szombaton, lomtalanítási akciót szervez a lakótelepen. Kihelyezni legkorábban a lomtalanítást megelőző naptól a szállítási nap reggel 7:00 óráig a ház elé lehet úgy, hogy azt az ÉTH munkatársai könnyen megközelíthessék, de a forgalmat ne akadályozza!
tovább »

Átalakul a gyermekek sürgősségi ellátása

A gyermekgyógyász szakemberek kivételes összefogásával Európában az elsők között Magyarországon alakulhat ki egységes elvek mentén felépített gyermeksürgősségi és gyermek baleseti ellátó rendszer.
tovább »

Nyárindító Gazdapiknik

A Gazdakör Nyárindító pikniket rendezett.. A rendezvény nyíltkörű volt mindenkit vártak szeretettel. A helyszín most nem a gazdapiac volt hanem a Fantazmagória könyvesbolt Budaörs szívében, ahol ifjúsági könyveket lehet vásároni. A könyvesbolt hátsó helyiségében azonban elfért a sok meghívott vendég és a terített asztal is.
tovább »

Már 30 éve - május

Bányákat állítanak le, nő a vegyesvállalatok száma, áremelések, Horn szerint kényszerpályán az MSZMP, kevesebben bíznak a pártban, szovjet fegyverleszerelési kezdeményezés, Magyarország újabb hiteleket vesz fel, készülnek Nagy Imre és társai újratemetésére a Hősök terén.
tovább »

A rettegett kór

Hazánkban a kötelező tüdőszűrés 2014. március 31-vel megszűnt. Az alábbiakban olvashatják azt az interjút, amit a rendelet kibocsátásakor készítettem Dr. Weltner Amáliával a törökbálinti Tüdőgondozó Intézet akkori vezető főorvosával. Tőle szerettem volna megtudni, hogy valóban csökkent–e a tüdőmegbetegedések száma Magyarországon és indokolt e a kötelező tüdőszűrés megszüntetése? Sikerült-e  leküzdeni a rettegett kórt, ami hazánkban még a múlt századokban is ezrével szedte áldozatait?
tovább »

A nyaralás alatt is legyünk óvatosak!

A Pestmegyei Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya  óvatosságra és éberségre inti a lakosokat a nyári pihenések alatt is. Az alábbiakban néhány hasznos tanácsot olvashatunk melyeket ajánlott megszívlelni és betartani.
tovább »

A burokban született emberiség

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége budaörsi csoportja és a Budaörsi Polgári Kaszinó meghívására Dr. Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos: Tudomány a kereszténységben A burokban született emberiség  címmel  előadást tartott a PostArt szalontermében. A Nemzeti Összetartozás Napja  tiszteletére az előadás után  mindannyian, akik jelen voltunk, átsétáltunk a PostArttal szemben lévő kis térre, ahol a Trianoni emlékmű áll és a Himnusz eléneklése után elhelyeztük az emlékezés és összetartozás koszorúját.
tovább »

Szúnyoggyérítés

Szúnyoggyérítést, ahogy régen mondtuk, szúnyogirtást helyezett kilátásba Budaörs önkormányzata június 4-én és 5-én. Bár eső nem ígérkezik, vannak pótnapok a szórás elmaradása esetén: június 6-án és 7-én.
tovább »

Boldogasszony kincse kicsi még...

Szarka Tamás gyönyörű, Kézfogás című dalát 7000 diák énekli  egyidőben, 11 órakor a Kossuth téri központi ünnepséghez kapcsolódóan.
tovább »

Nemzeti Összetartozás Napja

Kilencvenkilenc évvel ezelőtt Trianonban írták alá azt a békeszerződést, amely az első világháború befejezéseként hazánkat feldarabolta. Az Országgyűlés határozata alapján erre a napra mint a Nemzeti Összetartozás Napjára emlékezünk.
tovább »

Sajtóközlemény

Szerkesztőségünkhöz az alábbi sajtókőzlemény érkezett a Fidesz budaörsi csoportjától.
tovább »

Posztumusz díszpolgárokat hirdettek Budaörsön

Bár nem tudjuk, milyen apropóból kapták éppen most, de mi, régi budaörsiek, örömmel vettük két jelentős budaörsi személyiség jóval halála utáni kitüntetését. Bató Géza tanító (1889-1958), a Budaörsi Passió létrehozója az egyik, és Dr. Sík Zoltán atya (1917-1997), 30 éven át Budaörs plébánosa, a másik.
tovább »

EP-választás eredménye

A választási részvétel 43,36 százalékos volt. A FIDESZ-KDNP pártszövetség soha nem látott győzelmet aratott 52,14 százalékkal, ami 1 777 757 szavazatot jelent. Meglepő volt a DK jó szereplése. Milyen eredmény született Budaörsön?
tovább »

EP - 92 %-os feldolgozottság

A kép az este 10 órakor  becsült magyarországi eredményt mutatja. A választás eredményét csak este 11 órakor közölheti legkorábban a NVI, mivel meg kell várni az Olaszországban este 11-ig zajló választás befejezését is.
tovább »

BONTSA A VONALAT! Ne hagyja magát átverni!

A Pestmegyei Rendőrfőkapitányság Bűnmegelőzési Osztályától érkezett az alábbi felhívás és egyben kérés hogy tudassuk  olvasóinkkal az alábbiakat arról hogyan igyekeznek ádozatokra találni a csalók, melyek a teendők ennek elkerülésére. Sajnos sokan nem kapcsolnak azonnal, elhiszik az álhíreket és több esetben komoly anyagi vesztességet könyvehetnek el maguknak a hiszékenységük miatt.
tovább »

EP-választás 2019

9 pártot vettek nyilvántartásba, tehát ez a 9 párt szerepel majd a szavazólapon. Minden egyéb információ is megtalálható a valasztas.hu internetes oldalon.
tovább »

Csak veszélyhelyzetben! A 112-es szám életet menthet.

A Pestmegyei Rendőrkapitányág felhívását olvashatjuk az alábbiakban arról, hogy a 112-es telefonszámon jelenthetjük be a veszélyhelyzeteket, hozzájárulva embertársaink és sok esetben saját magunk megmentéséhez.
Ugyanakkor felhivja figyemünket arra is hogy felelőtlenül ne telefonáljunk, ne riasszuk az illetékeseket olyan hirekkel amelyek mögött nincs tartalom. Csak veszélyhelyzetben hivjuk a 112-es számot.
tovább »

Fontos információk az EU - parlamenti választásról

Budaörsön 22 917 szavazóképes polgár él, ők 20 szavazókörben adhatják le voksukat (ebből 2 Kamaraerdőben van), mindegyik helyiség akadálymentesített. Néhány fontos dátum, amire a héten még figyelnünk kell, ha nem állandó lakcímünk szerinti szavazókörbe megyünk szavazni vagy egyéb kívánságunk van.
tovább »

A Gazdapiac ötödik születésnapja

Május 18-án ünnepelte a budaörsi Gazdapiac ötödik születésnapját. Születésétől kezdve bebizonyította életképességét. Túl azon, hogy a környék gazdáinak lehetősége nyílt eladni termékeiket, a piaci vásárlók friss, helyben termelt  árúból válogathatnak, hétről hétre. A piac közösség teremtő erővé is vált, amely  nagyon fontos az emberek életében, melyet mi sem bizonyít jobban, mint a mostani születésnapi rendezvény.
tovább »

Budaörsi Gazdafesztivál

Öt éves lett a  Gazdapiac, melynek megünneplésére megrendezésre kerül a Gazdafesztivál.
tovább »

Szél Bernadett megvilágosodott: Már szerinte is büntetendő a graffitizés

Ahogy mindenki emlékszik, Szél Bernadett és a kétharmadot hetente megdöntő ellenzékiek igyekeztek minden menő és trendi eszközzel fellépni az Orbán-rezsim ellen, így március elején igazán vagány teljesítményt nyújtva, festékszórókkal fújtak le nekik nem tetsző politikai reklámokat hirdető telefonfülkéket, és az aszfaltot sem kímélték. 
tovább »

A Magyar Honvédség története

1992-től minden év május 21-e a Magyar Honvédelem Napja, mely napon Buda várának 1849-es visszavételéről emlékeznek meg. A várnegyed déli részén található Dísz téren emelték 1893-ban a Honvéd-szobrot a budai hősök emlékére. A szobor egy zászlót tartó, harcba rohanó fiatal katonát ábrázol, a talapzaton található felírás: „1849. május 21. Szabad hazáért!”.
tovább »

Városházi ingatlanmutyi, avagy Vágó Csaba, a polgármester kabinetfőnöke, szabadon osztogathatja a város vagyontárgyait

Jogtalanul foglalta el a Primanima fesztivál szervezője Patrovics Tamás, a régi posta épületének egy részét. A helyiségekben illegálisan és szakhatósági engedélyek nélkül szobáztattak, amiről a budaörsi polgármester kabinetfőnöke Vágó Csaba 2016-17 óta tudott. Kapitány Gábor, a budaörsi KDNP elnöke, amint értesült az esetről, jogi lépéseket tett az ügyben. Az elmúlt hetekben, a városi televízió is foglalkozott a témával, megpróbáljuk megvilágítani a részleteket. 

(a fenti képen balról jobbra: Kapitány Gábor, Patrovics Tamás, Vágó Csaba)
tovább »

Ne feledje, veszélyes hulladék-gyűjtés május 11-én (szombaton) a lakótelepen

Budaörs Város Önkormányzata a BTG Nonprofit Kft. közreműködésével lakossági veszélyes- és e-hulladék-gyűjtést szervez 2019. május 11-én szombaton, 8:00-16:00 óra között az Ifjúság utcai parkolóban. 
tovább »

Magyar Honvédelem Napja május 21

A Honvédség Napja alkalmából  Haditechnikai és légi bemutatót tart jövő hét végén a budaörsi repülőtéren a Magyar Honvédség.
tovább »

Kampány az ittas vezetés veszélyeiről

Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság  Sajtó osztályától  érkezett az alábbi közlemény melyet ajánlunk minden autós figyelmébe. Ha tehetünk egy kiegészítő véleményt az ittas vezetés mellé, az nem lehet más mint a mobil telefonálás vezetés közben. Erről is érdemes lenne kampányt indítani. A Rendőrség jelen kampányban most az ittas vezetés veszélyeiről volt szó.
tovább »

Gyermekmentes övezet

Volt kies hazánkban olyan időszak, amikor tiltott volt az abortusz és a gyermekteleneknek adót kellett fizetniük. Ratkó Anna népjóléti, majd egészségügyi miniszter regnálásakor történt mindez, az ötvenes évek elejétől az 56-os forradalmat követő időszakig.
tovább »

Főzőverseny, kakasszépségverseny Pilisszentivánon

Az idő szép lassan elmossa az emlékezést, a hajdan volt május elsejék  virág özönös, színes léggömbös, hangszórókból bömbölő szónoklatokkal kísért felvonulások kora véget ért.
tovább »

In varietate concordia (Egyesülve a sokféleségben)

Ez az Európai Unió jelmondata. 2004. május 1-jén került sor az EU történetének eddigi legnagyobb bővítésére, amikor Ciprus, Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Málta, Szlovákia és Szlovénia belépett az unióba, amelynek így 25 tagállama lett. 2007. január 1-én csatlakozott Bulgária és Románia, majd 2013. július 1-jén Horvátország is. Az Egyesült Királyság pedig 2016. június 23-án népszavazás eredményeként a kilépés mellett döntött.
tovább »

Új Fidesz-elnök Budaörsön

A Budaörsi Fidesz Csoport sajtóközleménye 2019. április 29-én.
tovább »

Már 30 éve - április

Az MDF nem akar párt lenni, az ellenzéki kerekasztal tárgyalna az MSZP-vel, a független szakszervezetek nem vesznek részt a május 1-jei felvonuláson, elkezdődik a szovjet csapatok részleges kivonása, az International Herald Tribune bemutatja Soros Györgyöt. A FIDESZ indulni kíván a választásokon.
tovább »

Az ellenzék most éppen az LMBTQI-jogokért küzd az EP-választásokon

A leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális emberek jogérvényesítését és az uniós emberi jogi kötelezettségek betartását említette fontos tennivalóként az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum egy-egy politikusa egy szombati budapesti kerekasztal-beszélgetésen
tovább »

Ellenzéki és baloldali médiumok reagálása Bangóné patkányozására

Hatalmas hullámokat vet Bangóné Borbély Ildikó  patkányozós kijelentése: péntek délutánra több ellenzéki és baloldali portál tette szóvá, hogy az egyetlen dolog, amit a szocialista politikus tehet, az a mielőbbi lemondása.


tovább »

CSALÁDI HÁZAK VAGYONVÉDELEME ÉPÍTÉSZETI ESZKÖZÖKKEL

Gyakran – helytelenül - a költségtakarékosság és az esztétikum, határozzák meg az építkezés módját. Jelentősen lehet növelni a magánterületek és az értékek biztonságát megfelelő bűnmegelőzési és építészeti eszközök alkalmazásával. Tapasztalataink szerint egy-egy lopással, betöréssel okozott kár sokkal magasabb összegű lehet, mint a szakember által javasolt bűnmegelőzési módszerek alkalmazása. Ne feledje, a bűnelkövetők nem szeretik, ha megfigyeli őket!
tovább »

A Kádár-rezsim hizlalta a vadkapitalizmus első fecskéit (2. rész)

Borvendég Zsuzsanna kellő iróniával és részletességgel mondta el azt a krimibe illő történetet, majd annak a későbbi „oldalvizeiről” is mesélt: hogyan sikerült 1981-től 1998-ig a Mineralimpex és egy bécsi bank követítésével iraki olajat tranzitálni Amerikának. 
tovább »
Rovat legfrissebb hírei
 • Új élet a falusi kultúrházakban, parókiákon »
 • Bővítik a kamaraerdei Idősek Otthonát »
 • 10 percenként indul a 100E repülőtéri buszjárat július közepétől »
 • Az okmányiroda és a földhivatal új nyitvatartása »
 • Meghalt Ungvári Tamás »
 • Unokázós csalók rendőrkézen »
 • Új borbolt nyílik Budaörsön, ingyenes borkóstolásra várnak mindenkit »
 • Már 30 éve - június »
 • Prevenció a felelős állattartás érdekében »
 • A nők infarktusa más! »
 • Legfrissebb képtárak

  Nemzeti Összetartozás Napja 2019.június 4.

  A budaörsi Trianon Emlékműnél koszorúzott Varga János plébános, a helyi KÉSZ, KDNP és Wendler Ferenc Szűz Mária Alapítvány képviselői. Gondolatait elmondta Ambrus András színművész.
  Ajánlások
  • curver
  • gazdapiac

  Helyi dolgok...

  Molinó készítés Budaörsön a Dicentránál!

  Szállás Budaörs
 • Magdi Panzió

 • Éttermek Budaörs
 • Fenyő Étterem
 • Magdi mama kiskonyhája
 • Aromi Ristorante Italia - Olasz étterem, pizzéria Budaörs szívében
 • ABS Bowling & Pub

 • Látványosság, szabadidő Budaörs
 • Városi Régészeti Kiállítás
 • Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény, Heimatmuseum Budaörs

 • Helyi vállalkozások, szolgáltatások Budaörs
 • Izsold-Car Karosszéria-javítás
 • Buliszerviz
 • Budaörsi Ingatlanszövetség
 • Völgy 2000 Kft.
 • Horváth Kereskedelmi kft.

 • Civil szervezetek Budaörs
 • Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport
 • Régiségbúvár Egyesület
 • BUDAÖRSI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG
 • BUDAÖRSI DIÁK SPORTEGYESÜLET (BDSE)
 • CBE, BUDAÖRSI CUKORBETEG KLUB EGYESÜLET

 • Közösségek Budaörs
 • Budaörsi Római Katolikus Egyházközség

 • Sport Budaörs
 • Zendo Budaörs Egyesület
 • ABS Sportcentrum
 • BSC Labdarúgó Szakosztály
 • Liver FC Budaörs
 • Úszásoktatás Budaörsön